Кадри от употребата на иранския зенитен ракетен комплекс (ЗРК) 3rd Khordad


Кадри от употребата на иранския зенитен ракетен комплекс (ЗРК) 3rd Khordad.

На 20 юни 2019 г. именно с помощта на зенитния ракетен комплекс (ЗРК) 3rd Khordad беше свален американският стратегически разузнавателен БПЛА RQ-4A Global Hawk.

Кадри от употребата на иранския зенитен ракетен комплекс (ЗРК) 3rd Khordad

По-рано ви представихме превод от Milli gazete (Турция):

Авторът пита: Защо американската система за ПВО не сработи в Ирак?

Авторът е на мнение, че действието е по-важно от думите в дипломацията. Ето защо той се чуди защо иранските ракети, изстреляни по американските бази, не са били свалени от системата «Пейтриът». Любопитно е също, че след нажежаването на страстите Тръмп рязко променил реториката си относно Техеран.

Защо американската система за ПВО не сработи в Ирак?

Дълги години искахме да закупим зенитно-ракетните системи Patriot от САЩ. Но САЩ отказаха да ни ги продадат. В тази връзка решихме да задоволим нуждите си от системи за противовъздушна отбрана чрез ракетнитесистеми С-400, които закупихме от Русия.

Това предизвика напрежение в отношенията ни със САЩ и дори доведе до налагането на санкции. С други думи, САЩ не ни продадоха ракетните системи Patriot и в същото време реагираха остро на факта, че купихме системи за ПВО от Русия. Тази позиция нямаше очевидно логично обяснение. Това беше каубойство от страна на САЩ…

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...