Джон Болтън: Тръмп призова китайския лидер да му помогне да спечели изборите

20 юни 2020-Нюз Фронт.

Джон Болтън, бивш съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп, пише в книгата си, че Белият дом се опитва да предотврати публикация със съда, пише че Доналд Тръмп е искал от китайския президент Си Дзинпин да закупи повече селскостопански продукти от Съединените щати, за да помогне на победата му в изборите през 2020 година.

Американските медии, включително New York Times, получиха копие от книгата на Болтън и публикуваха откъси от нейното съдържание. Според думите на Джон Болтън, Си Дзинпин по време на среща през юни 2019 година с Доналд Тръмп се оплакал, че някои в САЩ критикуват Китай.Джон Болтън: Тръмп призова китайския лидер да му помогне да спечели изборите

 

 

Болтън пише:

„Тръмп веднага предположи, че Си Дзинпин има предвид демократите. Президентът на САЩ потвърди, че сред демократите има много вражда «.

Както пишат The New York Times, Джон Болтън отбелязва в книгата:

„Тогава той (Тръмп) започна да говори изненадващо за президентските избори в САЩ, изтъквайки икономическата способност на Китай да повлияе в настоящата борба и призова Си Дзинпин да се увери, че той ще спечели“.

„Той подчерта значението и важността на фермерите и влиянието на увеличените на покупки на соя и пшеница от страна на Китай върху резултатите от изборите.

«Щях да напиша това, което каза Тръмп, но процесът на рецензиране на държавните публикации взе решение срещу това действиие.

Джон Болтън заяви, че президентът на Китай на същото заседание заявява, че е защитавал изпращането на стотици членове на уйгурското мюсюлманско малцинство в масови лагери, и че Доналд Тръмп е потвърдил това.

Джон Болтън отбелязва в книгата, че „според нашия преводач Тръмп казал, че Си Дзинпин трябва да продължи да строи лагери, а Тръмп е решил, че точно това трябва да се направи“.

Неотдавна Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело за блокиране на публикуването на книгата на Джон Болтън, заявявайки, че тя съдържа строго секретна информация. Общо взето книгата ще излезе, това е част американското шоу на вътрешнополитическа борба, за да е по-интерсно за публиката.

Въобще няма значение дали книгата е писана от самия Джон Болтън или му е написана специално, но това, че се използва като политически инструмент е абсолютно ясно.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...