Болтън: «Путин счита, че може да свири на Тръмп като на цигулка»


«Умният и твърд» Владимир Путин не вижда Доналд Тръмп като сериозен противник и се стреми да го манипулира насаме, казва бившият съветник на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън в ексклузивно интервю за ABC News. Болтън също така твърди, че Тръмп „е молил“ китайския си колега Си Дзинпин да помогне при преизбирането му.

Болтън: "Путин счита, че може да свири на Тръмп като на цигулка"

Превод:

Обвиненията са сензационни. Джон Болтън беше до президента, когато бяха взети някои от най-важните решения за националната сигурност на страната ни. Сега той нарича Тръмп „разхвърлян“, „ирационален“, „глупав“ и „празително невеж“. Според него Тръмп смята Финландия за част от Русия, не е бил наясно, че Великобритания е ядрена сила и не винаги е казвал истината.

Джон Болтън: Тръмп лъже не за първи път. Мисля, че Путин счита, че може да свири на него като на цигулка. Мисля, че Путин е умен и твърд, считам, че вижда, че в случая няма сериозен противник пред себе си. Не мисля, че Доналд Тръмп му внушава безпокойство.

Когато от една страна си имате работа с човек като Путин, който е посветил целия си живот на разбирането за стратегическото положение на Русия в света, а от друга страна, Доналд Тръмп, който не се интересува да чете за такива неща, да научи за тях, то очевидно Америка е в много трудно ситуация.

Болтън цитира един пример, в които Тръмп е молил президента на Китай Си Дзинпин да закупи соя и пшеница, тъй като това щяло му помогне да привлече подкрепата на фермерите.

Цитат на Тръмп: «умолявах Си, за да си гарантирам победата».

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...