Светът се нуждае от Русия като противовес на хегемонията на САЩ


Светът се нуждае от силна и просперираща Русия като «геополитически регулатор», който се противопоставя на хегемонията на САЩ, пише Contra Magazin. На това се надяват не само хората в онези страни, в които Москва открито се противопоставя на агресията на Вашингтон, например в Сирия, но и в държавите, в които в медиите има „струпвания на трансатлантисти и американски приятели“, например в Германия, отбелязва авторът на статията Марко Майер.

Светът се нуждае от Русия като противовес на хегемонията на САЩ

В чужбина «има хора, които искат Русия да бъде силна и просперираща, те искат такъв фактор в света и в световните въпроси да съществува», заяви руският президент Владимир Путин.

„Те вярват, че ако Русия не се бе възстановила, не бе заела достойното си място в света, светът щеше да бъде по-лош и по-опасен“, подчерта главата на Кремъл.

С това твърдение е почти невъзможно да се спори, пише Contra Magazin. Мнозина наистина се надяват, че Русия ще продължи да играе голяма роля на геополитическата арена.

При това тези хора живеят не само в онези региони, в които Русия открито се противопоставя на американската агресия, например в Сирия, но и в такива страни, в които медиите са „в упоритите лапи на трансатлантисти и американски приятели“, тоест например в Германия , отбелязва авторът Марко Майер.

В Москва те виждат важен «геополитически регулатор», който се противопоставя на хегемонията на Вашингтон и се бори за независимостта на държавите, обяснява изданието. Освен това, в сравнение със САЩ и Китай, Русия е по-малко агресивна, защото американците се опитват да контролират света чрез военна сила, санкции и изнудване, а китайците — чрез финансов натиск.

Позитивното влияние на Русия върху света е свързано и с личността на самия Владимир Путин, олицетворяващ благоразумието, яснотата и стратегическото мислене, добавя Майер. Така че не е изненадващо, че броят на феновете му по света расте.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.contra-magazin.com/2020/06/putin-viele-im-ausland-glauben-die-welt-waere-ohne-russland-gefaehrlicher/

Светът се нуждае от Русия като противовес на хегемонията на САЩ

Коментари:

Зареждане ...