Русия разсекрети документи за успехите на Червената армия в първите дни на Втората световна война

Министерството на отбраната на Русия в навечерието на парада на победата, насрочен за 24 юни, разсекрети информация за успехите на Червената армия в първите дни на Втората световна война.

Русия разсекрети документи за успехите на Червената армия в първите дни на Втората световна война

Както се отбелязва, Червената армия в определени участъци от фронта в първите дни на войната е успяла да изтласка нацистите зад съветската граница. Например, това е било направено в Рава-руската област в района на Лвов. Освен това, в резултат на атаките на части от 12-та армия на Югозападния фронт, врагът не само е бил отблъснат зад границата, но и е изгубил 800 човека.

«Вкараната от противника в Скаудвил в Литва танкова дивизия е била посрещната с огън от 9-та противотанкова бригада…В резултат на битката  немската танкова дивизия, понесла загуби и изоставила част от танковете на бойното поле, се втурнала да бяга към Скаудвил. Двама германски офицери били заловени“, цитира се още един факт от упоритата съпротива.

Министерството подчерта, че разсекретените документи сочат, че в някои участъци от фронта Червената армия не само е нанесла щети на противника, но и е удържала първите си победи.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...