Цветлин Йовчев: Снимките с Борисов са политическа атака

Не може да допуснем, че някой може да си позволи и да организира да снима министър-председателя докато спи. Фактът, че някой е имал достъп до охранявано лице, е проблем на сигурността. Това каза бившият вицепремиер, министър на вътрешните работи и председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Цветлин Йовчев: Снимките с Борисов са политическа атака

Той бе категоричен, че трябва да има разследване. Според него може да се установи периодът на извършване, а службата за охрана трябва да има представа кой е имал достъп до резиденцията тогава.

По всичко личи, че това е политическа атака и, че са замесени хора от близкото обкръжение на премиера, заяви Йовчев. Ако търсим външен фактор и мотиватор, възможно е да има, но основната част са наши неща — вътрешни. Не мисля, че чужди служби са в основата на тези последни скандали, смята бившият председател на ДАНС.

По думите му, от изказването на управляващите е станало ясно, че един от аргументите за промените в Закона на МВР е недоверие в това какво прави НСО.

В тази връзка вчера ген. Димитър Владимиров коментира, че се е изляло много помия върху НСО през последните дни.

По отношение на промени в Закона за МВР Владимиров бе категоричен, че те са неправилна стъпка.

Припомняме, че на 18 юни президентът Румен Радев обяви, че ще наложи частично вето на промените в Закона за МВР.

По тази тема Йовчев е на мнение, че конюнктурни проблеми не бива да се решават със системни промени.

Ако се счита, че няма достатъчно ефективни механизми на НСО, те трябва да бъдат изградени, коментира още председателят на ДАНС.

И добави, че трябва да се намери нормалният баланс във властта на отделните институции, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...