Тръмп: Ситуацията е ужасна, не може просто така да оказваш съпротива на полицай

Доналд Тръмп заяви, че американската полиция е била «третирана несправедливо». В интервю за Фокс нюз той изглежда искаше да защити белия полицай, убил миналата седмица чернокож мъж в Атланта, предаде Франс прес.
Полицаят Гарет Ролф вчера бе обвинен в убийство пет дни след като застреля младия афроамериканец Рейшард Брукс при задържането му. Трагедията съживи антирасисткия гняв в САЩ, посочва агенцията.

Тръмп: Ситуацията е ужасна, не може просто така да оказваш съпротива на полицай
«Ситуацията е ужасна, но не може да оказваш съпротива на полицай», каза американският президент в интервюто за «Фокс нюз».

«Надявам се той да получи справедливо отношение от съда, защото в нашата страна полицията е била третирана несправедливо «, добави той.

«И още веднъж: не може да оказвате ей така съпротива на полицай. Те са влезли в ужасни пререкания и вижте как са приключили нещата. Много зле. Много зле», продължи Тръмп.

Видеозапис показва как след стрелбата по чернокожия полицаят го рита, докато той лежи на земята и кръвта му изтича, отбелязва АФП.

По-малко от три седмици преди това убийството от полицай на друг чернокож американец — Джордж Флойд в Минеаполис, предизвика мощна протестна вълна в САЩ и целия свят срещу расизма и полицейското насилие.
Във вторник Тръмп обяви, че се забранява използването на задушаващи хватки, освен ако е застрашен животът на полицай, и нареди да се реформира работата на полицията.

Източник: Вашингтон, БТА

Коментари:

Зареждане ...