Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов

Най-важното в момента е да се възстанови доверието в обществото, а това е възможно само чрез истината, каза пред журналисти в Перник президентът Румен Радев. Коментирайки изтеклите вчера снимки от спалнята на премиера, държавният глава заяви, че прокуратурата е длъжна да направи проверка както на снимките, така и на записите. Най-тревожна е снимката, на която премиерът спи, защото това означава риск за живота на министър-председателя.

Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо», категоричен е Радев.

Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов
Той заяви, че в момента има един нелеп сценарий — да се отклони вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали тези снимки са някаква манипулация и постановка и дали записът е монтаж. На въпрос дали е следял с дрон премиера, Радев отговори така:

«Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра.. Разбира се, не».

И допълни, че не може да тълкува всичко, изречено от премиера Борисов.

«Моята фантазия все пак има някакъв предел», каза Радев.

Президентът подчерта, че е недостойно отново да се лепят петна по НСО и заяви че има доверие на службата.

«В момента, в който ми показаха тези снимки, се свързах с екипа на НСО, за да направят проверка. За НСО не вярвам, но не е лошо и премиерът да направи преценка за кръга от познатите си», каза Радев.

Държавният глава заяви също, че никой не може да дискредитира правителството, освен самото то и добави, че най-голямата заплаха за правителството бил самият Борисов.
Президентът подчерта, че не той определя, нито дали, ще има предсрочни избори или служебно правителство.

«Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет. Никога не съм казвал «свиреп кабинет». «Любопитен» — да, но «свиреп» — не», коментира той.

В Перник Румен Радев каза също, че ще наложи частично вето на промените в Закона за МВР.

Източник: София, БТА

Коментари:

Зареждане ...