Facebook премахна рекламите от кампанията на Тръмп, показващи символ, използван от нацистите

18 юни 2020-Нюз Фронт.

Нацистите използваха червен триъгълник, за да класифицират политическите затворници по време на Втората световна война. Кампанията на Тръмп казва, че червеният триъгълник в рекламите във Фейсбук е свързан с антифа, твърдят експерти.

 

Facebook премахна рекламите от кампанията на Тръмп, показващи символ, използван от нацистите

Facebook в четвъртък премахна реклами, публикувани на платформата от кампанията на Тръмп- в рекламата на видно място сесъдържа символ, използван от нацистите за класифициране на политически затворници по време на Втората световна война, пише изданието Tne New York Times.

Кампанията на Тръмп беше използвала рекламите със снимка на голям червен триъгълник, за да подчертае негативното си отношение към Антифа, хлабав колектив от антифашистки протестиращи, които президентът Тръмп обвинява в раздвижване на насилието и вандализма по време на общодържавните протести срещу расовата несправедливост.

Не е много ясно дали кампанията на Тръмп е запозната с произхода на символа, който е възстановен след Втората световна война от някои антифашисти във Великобритания и Германия, по същия начин, по който различни политически групи през годините са възстановили думи и символи използвани за потискането им.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...