ЕС удължи с още една година санкциите срещу Крим и Севастопол

17 юни 2020-Нюз Фронт.

Главата на Крим, Сергей Аксьонов коментира поредното удължаване на санкциите срещу Крим и Севастопол.

ЕС удължи с още една година санкциите срещу Крим и Севастопол

Европейският съюз удължи с още една година ограничителните мерки срещу Крим и Севастопол в рамките на политиката на непризнаване на обединението на полуострова с Русия, това се посочва в днешното изявление на Съвета на ЕС, съобщават медиите.

Санкциите срещу Крим, въпреки усърдните опити на техните автори и идеологически вдъхновители, не се превърнаха в инструмент за манипулация, не ни изгониха в кът, а точно обратното — направиха ни силни и самодостатъчни. Следващото им разширение е само почит към „традицията“, защото всъщност те не могат да направят нищо друго. Фалшивите обвинения, гнусни подбуди и безразсъдни санкции са целият „арсенал“ на инструментите на ЕС за външна политика.

Засилването на антируската истерия около кримския въпрос отдавна се е превърнало на Запад в привична форма за прикриване на собствените им проблеми, начин за преместване на фокуса на общественото внимание от важно към абстрактно.Крим днес е територия на обещаващо развитие. Всички глобални инфраструктурни и социални проекти в Крим през последните шест години бяха изпълнени под санкции. Разбира се, тяхното отсъствие би създало по-благоприятни условия за Крим за икономическо развитие, по-специално за привличане на инвестиции.

Но това не е директна вреда, а по-скоро загубена възможност, която компенсираме по други достъпни начини.
Накратко, моето възприятие за западните санкции се демонстрира най-добре от поговорката „кучето лае, керванът си върви “. Предстои много работа! Но, както се казва, „ в къщи и стените лекуват». Руският Крим е обречен на успешно развитие и просперитет!

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...