Путин за погромите в САЩ (и видео)


Безредиците в САЩ са проява на дълбоки вътрешни кризи в тази страна, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за «Москва. Кремъл. Путин“.

Путин за погромите в САЩ (и видео)

„Това, което се случва, е проява на дълбоки вътрешни кризи“, цитира ТАСС думите на Путин.

Той добави, че тази криза се наблюдава от дълго време.

„Струва ми се, че този проблем се крие във факта, че груповите партийни интереси в този случай са поставени над интересите на цялото общество и интересите на народа“, цитира думите на Путин РИА Новости.

Той добави, че борбата с коронавируса също е осветила най-често срещаните проблеми в Съединените щати.

Путин за събитията в САЩ:

«Излизаме от тази ситуация с коронавируса. Уверено, с минимални загуби. Но в Щатите това не се случва. Съмнявам се, че някой в Русия ще вземе да каже: „няма да правим това, което казва президентът, считаме го за неподходящо“.

„Какво е демокрацията? Това е власт на народа, това е правилно. Но ако народът избере най-висшите органи, тогава най-висшите органи на властта, облечени с доверието на хората, имат правото да изграждат работата на изпълнителните органи на властта по такъв начин, че да гарантират интересите на огромното мнозинство от населението на страната.

А какво става там? Там президентът казва: „Необходимо е да се направи така и така“, а по места губернаторите отговарят: „Разкарай се (гледай си работата)“, каза руският лидер.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...