Полша: «Колкото повече американски войници има в Европа, толкова по-добре»

Полските власти се придържат към позицията, че колкото повече американски войници има в Европа, толкова по-добре, коментира Михал Дворчик, началник на кабинета на премиера, цитиран от ТАСС.

Полша: "Колкото повече американски войници има в Европа, толкова по-добре"

«Полското правителство и президентът се придържат към позицията, колкото повече войници в Европа, толкова по-добре. Ние, разбира се, полагаме усилия да гарантираме, че американското военно присъствие в Полша е възможно най-широко», обясни той, припомняйки, че в момента в републиката са разположени около 5 хиляди американски войници. 

В отговор на въпрос за плановете на САЩ да изтеглят част от войските си от Германия и евентуалното им прехвърляне в Полша, Дворчик заяви, че решенията на САЩ относно евентуално намаляване на американския контингент в Германия не са свързани с присъствието им в Полша.

«Ние сме заинтересовани да направим това присъствие още по-силно. В същото време то няма връзка с броя на американските бази и контингенти в други страни».

Коментирайки информацията за прехвърлянето на американско ядрено оръжие от Германия в Полша, Дворчик заяви, че «няма информация за подобни преговори».

«Интересуваме се американските войски, разположени в Полша, да бъдат оборудвани възможно най-добре«, заключи той, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...