Кедми: САЩ стигнаха до точката, която Русия преживя преди 100 години


Израелският военно-политически експерт Яков Кедми счита, че настоящата ситуация в САЩ е тест за силата на властта на държавния глава Доналд Тръмп.

Кедми: САЩ стигнаха до точката, която Русия преживя преди 100 години

От време на време избухващите расови скандали, като и „вечната борба“, са следствие от всичко, което се случва в САЩ. Ситуацията се влошава от проблемите в икономиката и политиката, твърди Кедми.

Кедми: САЩ стигнаха до точката, която Русия преживя преди 100 години

Кризата, провокирана от пандемията на коронавирус, силно повлия на благосъстоянието на обикновените американци, които се нуждаеха само от най-малката причина, за да изразят недоволството си от случващото се. Убийството от полицията на чернокожия мъж Джордж Флойд изведе на улицата хора, които не пропуснаха да се възползват от възможността да организират бунтове.

Според Кедми това, което се случва в Съединените щати, наподобява събитията, разгърнали се в Руската империя през 1916-1918 година. Тогава ръководството на страната бързо губи властта. Подобна картина се наблюдава в САЩ, местната полиция не е в състояние да успокои протестиращите, а армията не е готова да се противопостави на собствените си съграждани.

Това, което се случи в Сиатъл, утре ще стане в Лос Анджелис. Президентът на САЩ дава съвети, но губернаторите го пращат на майната му», подчерта специалистът.

Прави впечатление също, че противниците на Тръмп допускат възможността армията да поеме контрола над ситуацията. Ако това се случи, настоящият президент ще загуби доверието. Обобщавайки, Кедми добави, че Съединените щати са се приближили до момента, в който Руската империя окончателно е изгубила позициите си вътре в страната преди 100 години.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...