Екс-агент на ФБР: Всички фалшиви новини се създават в САЩ


Бившият специален агент на ФБР и специалист по информационната война Клинт Уотс сподели пред The ​​New York Times защо Кремъл „вече няма нужда да създава фалшиви новини“. Вестникът публикува думите на бившия агент под заглавието „Цитат на деня“.

Превод от The New York Times:

Екс-агент на ФБР: Всички фалшиви новини се създават в САЩ

«Кремъл вече няма нужда да създава фалшиви новини. Всички те се създават в Америка“, каза бившият специален агент от ФБР и специалист по информационната война Клинт Уотс.

Екс-агент на ФБР: Всички фалшиви новини се създават в САЩ

Изявлението на Уотс се появи по-рано в статия за дезинформацията в Интернет, придружена от коментар, че в сравнение с 2016 г., когато американските власти обвиниха Русия в намеса в изборите, вече има забележима промяна.

Клинт Уотс сподели подозренията си, че «руските тролове» днес трябва само да подтикнат американските потребители към конфликт, така че самите американци да свършат цялата работа вместо тях.

През февруари 2020 г. служители на разузнаването предупредиха американските власти, че според тях Русия може да се опита да се намеси в изборите през 2020 г., за да помогне на Тръмп за преизбирането му.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...