10 км опашка на „Кулата“

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони преди граничния пункт „Кулата“. Стотици леки автомобили и хиляди туристи, пътуващи за Гърция, са попаднали в задръстването.

10 км опашка на „Кулата“
ГКПП КулатаСнимка: БГНЕС

В две колони преди ГКПП «Кулата» са подредени тежкотоварни камиони и леки коли. Хората чакат цяла нощ, придвижването е изключително бавно, каза г-жа Николаева, която подаде сигнал в медията ни:

«Хората са разгневени, защото опашките са страшни. Ние сме тук от три и половина сутринта, семейство с две деца. Нямахме представа, че е такова чудо, но влезеш ли веднъж в опашката няма как да излезеш. От гръцка страна работи само едно гише.»

За хаоса на «Кулата» са уведомени МВнР и консулството ни в Солун.

Лора Любенова от пресцентъра на «Гранична полиция» коментира:

«Десет служители от българската «Гранична полиция» на девет гишета и едно мобилно работно място обработват пътникопотока в двете посоки. От гръцка страна служителите са общо трима».

Допълнително забавяне има и заради въведеното от страна на Гърция изискване при влизането на сръбските граждани в Гърция, които са граждани на трети страни, всеки от тях да декларира устно пред гръцките власти адрес на пребиваване и телефон. На голяма част от тях се извършва и тест за Covid-19. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...