Замначалник на НСО: Не мога да кажа, че има напрежение в службата

Не мога да кажа, че има напрежение в службата, каза пред журналисти в отговор на въпрос заместник-началникът на Националната служба за охрана полк. Емил Тонев.

Замначалник на НСО: Не мога да кажа, че има напрежение в службата
Снимка: БТА

Служители на НСО демонстрираха днес на полигона в Доброславци редовни тактически занятия пред президента Румен Радев, който ги поздрави за показания професионализъм.
На въпрос за напрежение в НСО и напуснали 26-ма служители, полк. Тонев каза, че това е тяхно решение, а службата продължава да съществува и да работи.

Той обясни, че са показали пред държавния глава тактически и оперативни комбинации на екипите за охрана, както и синхронно кормуване. Уменията се постигат с постоянни тренировки с партньори, необходими са години. Доволни сме от показаното пред президента, посочи Тонев. Тренировките са редовни, но заради кризата учебният процес е бил възстановен преди две седмици.

Три пъти седмично се правят тактически занятия, отделно има стрелкова подготовка, бойно-приложни техники, английски език. Подборът е строг, има първоначални конкурси, необходими са физически и психически качества. Във военните училища приемът е вече доста ограничен, така че много трудно можем да вземем кадри от тях, каза заместник-началникът на НСО. Отвсякъде взимаме кадри, стига да издържат на заложените нормативи, а после има и контрол, изпити всяка година, добави полк. Тонев.

Източник: София, БТА

Коментари:

Зареждане ...