Паси: В България нямаме опозиция, имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никого срещу себе си

В момента сме в една от най-мащабните кризи след Втората световна война, тя е феноменален стрес за цялата планета. Това заяви пред bTV Соломон Паси по повод пандемията от коронавирус.

Паси: В България нямаме опозиция, имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никого срещу себе си

Той посочи, че през последните 3-4 месеца хората са били лишени от възможността да се затъжат за близките си, което по негови думи е феноменален стрес, който води до всевъзможни психически отклонения.

Според Паси най-облагодетелстваната прослойка в момента са хората на държавна заплата -единствените, към които не се прилагат мерките 60/40 или 80/20.

Държавната администрация е миропомазана, защото тя е армията от избиратели, заяви той и допълни, че нито властта, нито опозицията претендира хората на държавна работа да поемат част от бремето покрай кризата.

Ние нямаме опозиция в България, ние имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никого срещу себе си, поправи се Паси след споменаването на опозицията.

По негови думи за настоящата криза може да се каже, че е криза майка и отключва верижна реакция от десетки други кризи, както се случва в САЩ, Франция или Мексико.

Паси обясни, че на всеки 20-тина години в САЩ има масови протести и това е поредният протест, отключен от тази конкретна криза.

Расовият проблем не е решен от векове, въпреки това Съединените щати са лидери в борбата с расизма, посочи той.

По негови думи това, което в момента наблюдаваме в САЩ, се вижда всеки ден и в «Столипиново» и «Факултета», но не е толкова очевидно. Той прогнозира, че балонът на протестите в САЩ вероятно ще «спихне» заедно с президентските избори.

Според Паси Доналд Тръмп умее добре да управлява своя електорат и да се доказва пред него.

«Той не се интересува от мнението на никой друг освен на хората, които ще го изберат. Досега тази негова политика беше успешна, но е трудно да предскажа дали ще е успешна и на предстоящите избори» коментира той.

Според него събарянето на паметници в САЩ е интересен феномен, тъй като американците започват със задна дата да съдят робовладелците.

Ако тръгнем по тази линия на поведение, може да очакваме питагоровата теорема да не се нарича така, защото и Питагор вероятно е имал роби, посочи Паси.

По негови думи има революционна смяна на нормалността и е трудно да се предскаже докъде ще доведе това.

Паси заяви, че светът има проблем с липсата на лидерство, тъй като американският президент се е отказал да бъде лидер на света и това не е добре. В технологично отношение обаче САЩ продължавали да имат своето лидерство.

Относно идеята за здравен Шенген в ЕС Паси заяви, че Атлантическият клуб предлага политика в две области — превенция и координация.

Коментари:

Зареждане ...