Европейците се възползват от отчаянието на украинките: The Guardian разкри мащаба на бизнеса за продажба деца

Пандемията на коронавируса не само не стана пречка за ужасяващия „конвейер“ на сурогатното майчинство в Украйна, но и разкри мащаба на бизнеса, изграден върху експлоатацията на отчаяните жени.

Европейцы пользуются отчаянием украинок - The Guardian раскрывает масштабы бизнеса по продаже детей

Това пише «The Guardian».

Изданието припомня, че най-голямата клиника за сурогатно майчинство в света «BioTexCom» е била принудена да стартира информационна кампания за лобиране на интересите си.

Видео разказвало за проблема, с който се сблъсквал бизнеса за продажба на деца в резултат на затварянето на границите: европейските родители нямали възможност да получат децата, които били износени от украинки.

Както отбелязва  The Guardian, предприетата от BioTexCom стъпка привлякла вниманието на обществеността.

Независимо от това, че в Киев се обсъжда необходимостта от забрана на сурогатното майчинство за чужденци, реалностите в Украйна позволяват този бизнес да процъфтява. В бедната страна, в която средната заплата е 379,4 долара, в която продължава въоръженият конфликт, жените са готови да «се редят на опашка, за да износват деца за пари», пише изданието.

The Guardian разказва за жителката на Виница Людмила, която родила момиченце за немска семейна двойка още през февруари. Агенцията, с която жената си сътрудничела, обещала да й плати 6 000 евро, но не бързала да изпълни ангажимента си.

Според Людмила, агенцията дори я принуждавала да замине за Полша, за да роди и регистрира детето в ЕС.

Агенцията рекламирала сурогатното майчинство дори в обществения транспорт и в социалните мрежи, отбелязва изданието.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...