Бизнесът притиска Джонсън да намали социалната дистанция

Британският премиер Борис Джонсън е подложен на силен натиск от депутати и бизнеси незабавно да намали социалната дистанция във Великобритания, защото те смятат, че запазването на двата метра разстояние не дава никакъв шанс на икономиката да се възстанови.

Бизнесът притиска Джонсън да намали социалната дистанция

Пъбовете, ресторантите и фризьорските салони се очаква да отворят на 4 юли, но ако правилото за 2 метра остане в сила техният бизнес е обречен на провал, смятат депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън, които открито го призовават да се притече на помощ на икономиката.

Премиерът вече чу подобни призиви от пряко засегнатите бизнеси. Джонсън разпореди преразглеждане на мярката, но предвид на спешността на проблема днес в парламента ще има специална дискусия.

Бившият заместник-министър на отбраната Тобиас Елууд настоя промяната да стане незабавно:

„Сега е времето правителството да вземе решение. Един метър е правилната дистанция и то сега, не след две седмици.“, каза Елууд.

А в статия в днешния „Дейли телеграф“ бившият лидер на консерваторите Уилям Хейг пише, че „карантината е бедствие за обществото“. Хейг допълва, че правилото за двуметрова дистанция трябва да падне, както и цялата „закъсняла“ карантина, за да бъде спасена икономиката. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...