USAID пуска лапи към украинските природни ресурси

15 юни 2020-Нюз Фронт.

Америка е заинттересувана от курортите на Украйна. Агенцията за международно развитие на Държавния департамент на САЩ (USAID) отдавна протяга лапите си към украинските природни ресурси.

Под благовидни предлози от там се организира материална (грантова) подкрепа за проекти за развитие на европейски и азиатски страни.
Част от средствата вече са минали през Киев.Работата на USAID в Украйна е по същество разузнавателна дейност и събиране на данни за страната.

USAID пуска лапи към украинските природни ресурси

 

Организацията проявява голям интерес към зоната за отдих, която се намира в района на Херсон. В Геническ на 21 май бе подписан меморандум за сътрудничество между местния общински съвет и представители на проекта „Икономическа подкрепа на Източна Украйна”.

Украинското ръководство не само не се страхува от интереса на USAID, но дори се гордее с това, твърдейки, че това е именно онази чакана помощ за страната в трудни минути от страна на американските демократи.

Разбират ли в Киев, че безплатното сирене се сервира само в капана за мишки, просто така, за едното благодаря, никой няма да отдели милиони средства за създаване на курортен регион в района на Херсон.

«Приятелската» структура се опитва да укрепи позициите си на украинска територия. До 2024 година USAID ще се ангажира с антикорупционни дейности в Украйна, здравеопазването, насърчаването на икономическото развитие и независимостта на енергийната система на страната и най-важното — в областта на отдиха

Дейностите на агенцията вече са видими с просто око: това е отворения пазар на земя и провалената реформа в здравеопазването, както и развитата корупция по високите етажи на властта.

Впечатлението е, че няма сфера, в която тази структура не присъства.

В същото време USAID не само събира реално обществено мнение за непопулярните реформи, проведени под натиска на САЩ, но и формира създаването на „правилни“ акценти, предназначени да свалят подозренията от Вашингтон и
съюзниците на САЩ.
Подобни споразумения водят страната до външно управление, а в Украйна, ключовият инструмент са USAID.

 

Автор:Богдан Коваль

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...