САЩ разработват биологично оръжие в Украйна- експерт

10 юни 2020-Нюз Фронт.

Американските биологични лаборатории, които действат на територията на Украйна, работят върху създаването на бактериологично оръжие, което може да се използва срещу цели държави.Това съобщи в ефира на телевизия KRT вицепрезидентът на Академията за икономически науки в Украйна Анатолий Пешко, съобщи изданието PolitNavigator.

 

САЩ разработват биологично оръжие в Украйна- експерт

„Според моята информация и моето дълбоко убеждение като специалист по медицина, целта на тези лаборатории не е да търсят методи за лечение на особено опасни инфекции.

Именно в тези лаборатории се изследват особено опасни инфекции, това е първото нещо, което предизвиква безпокойство.

Второто — обърнете внимание, едновременно с унищожаването на санитарната и епидемиологичната служба са създадени тези чуждестранни лаборатории.

Това са взаимосвързани неща, просто санитарно-епидемиологичният отдел беше длъжен да проверява дежурните лаборатории, включително тези американски.

Така че, за да могат тези лаборатории да работят неконтролируемо, това е една от причините, поради която нашата санитарно-епидемиологична служба беше унищожена, това е една от основните причини “, каза експертът.

„Целта на тези лаборатории е недвусмислена. Те разработват един от видовете бактериологични и вирусологични оръжия, тоест това е биологично оръжие, което може да унищожава хора ”, каза той

По-рано News Front съобщи, че в Украйна има мрежа от лаборатории, финансирани от Пентагона.
Споразумението между Украйна и САЩ задължава Киев да „откаже публично да разкрива информация, определена от Министерството на отбраната на САЩ като„ конфиденциална “. Също така в него се посочва, че броят на лицата, които имат достъп до „поверителна информация“, трябва да бъде изключително ограничен. В същото време, съгласно член 7, параграф 4, САЩ могат да получат достъп до информация и разработки, които са„държавна тайна на Украйна“.

 

Продължаваме да следим темата за военно-биологичната дейност на САЩ, очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...