«Обединени патриоти»: ГЕРБ флиртуват с ДПС, може и да напуснем управлението

ГЕРБ денонсира коалиционното споразумение в частта му с доброволните формирования, заявиха от «Обединени патриоти» и поискаха ръководството на ГЕРБ да отговори има ли промяна в предпочитания от тях партньор за управление.

"Обединени патриоти": ГЕРБ флиртуват с ДПС, може и да напуснем управлението
Този брифинг е в следствие на рязко променената позиция на ГЕРБ в зала, благодарение на която от Закона за МВР отпадна възможността за създаване на доброволни формирования, чиято основна цел беше да се борят с битовата престъпност в помощ на МВР, обяви съпредседателят на ПГ «Обединени патриоти» Искрен Веселинов пред медиите в присъствието на цялата група.

Той посочи, че това е отдавнашно виждане на «Обединени патриоти», залегнало в управленската програма, потвърдено на коалиционен съвет с ГЕРБ. Веселинов отбеляза, че текстовете, които е трябвало да бъдат гласувани, са постигнати в рамките на почти едномесечен диалог с ГЕРБ.

«Днес в зала ГЕРБ отстъпиха от този консенсус, повлияха се от една провокация на ДПС, която беше добре организирана, и на практика за нас едностранно денонсираха коалиционното ни споразумение», заяви съпредседателят на ПГ «Обединени патриоти».

«Има ли промяна в предпочитания от тях партньор за управление», зададе той въпрос към ръководството на ГЕРБ. Веселинов попита и дали ГЕРБ занапред ще изпълняват коалиционното си споразумение с «Обединени патриоти» и ще управляват по одобрената програма или «ще продължат да бонифицират ДПС и да им вършат услуги, които не им се полагат».

«Ако е така, им предлагаме да официализират връзката си с ДПС, а ние да излезем от управлението», заяви Веселинов.

Той коментира още, че от «Обединени патриоти» се чувстват освободени от всякакви ангажименти да подкрепят инициативите на ГЕРБ в парламента, поне докато не получат отговори на въпросите си. «Няма да търсим ГЕРБ за следващи коалиционни съвети, оставаме инициативата в тях», заяви още той.

«Флиртът с ДПС за нас винаги е бил видим, но сме се стремили да го ограничаваме като вреден за държавата», коментира Искрен Веселинов.

В отговор на въпрос за бъдещото на коалицията, лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира:

«Ако търсите новината, че с коалицията е приключено — нямате я все още».

Той разясни, че коалиционното споразумение е денонсирано в един основен пункт — за доброволните отряди.

Източник: София, БТА

Коментари:

Зареждане ...