Генерал: Личният състав за Парада на Победата ще бъде подменен

По-рано планираният състав на церемониалните военни части за тържественото преминаване през Червения площад ще бъде променен. Новите участници в парада ще трябва да се подготвят усилено.

Генерал: Личният състав за Парада на Победата ще бъде подменен
Това заяви в интервю за в. „Красна звезда“ на Министерството на отбраната на Руската федерация главнокомандващият армията на Русия Олег Салюков.

Първоначално парадът бе планиран за 9 май. Военните части се подготвяли за него от зимата. Но тогава, поради пандемията от коронавирус, парадът на Победата трябвало да бъде отложен за 24 юни. За това време част от броя на военнослужещите, които се планирало да участват в празненствата, или се уволнили от военна служба, или ще направят това в предстоящите дни. Някои от предполагаемите участници в парада сред курсантите вече са завършили обучението си, получили са офицерски звания и са изпратени в части в цяла Русия.

Затова на тяхно място са пристигнали нови военни, които едва сега започват да се подготвят за парада. Според генерал Салюков те ще преминат през този тест с достойнство и ще бъдат отлично подготвени за събитието.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...