1700 войници изпратени в епицентъра на американските погроми

30 май 2020-Нюз Фронт.

В обхванатата от протести Минесота тазположиха войски , за борба с протестиращите срещу полицейската бруталност.

Това съобщават на 30 май, от агенция «Bloomberg».
Според съобщения в медиите, в щата ще оперират 1700 военнослужещи, тъй като предишните методи за борба с безредиците не са дали резултат.
По-специално протестиращите игнорираха постановлението за налагане на полицейски час и полицията не е достатъчна за борба с безредиците, тъй като има много повече демонстранти.

1700 войници изпратени в епицентъра на американските погроми

Губернаторът на Минесота Тим Уолц заяви, че «щатът е в хаос». Чиновникът нарече протестите «безпрецедентна заплаха».

«Опитваме се да използваме всички инструменти, с които разполагаме», каза той, като подчерта, че «бунтовниците са готови да направят колкото се може повече щети.»

Според него войските ще действат в епицентъра на размириците, защитавайки държавната собственост, по-специално активите на Федералния резерв.

Както по-рано News Front съобщи, жестоки сблъсъци с полицията, погроми и палежи излязоха извън пределите на Минеаполис, където полицай уби афроамериканеца Джордж Флойд. Както стана известно , той беше задържан по подозрение, че е подправял чек за 20 долара. По време на ареста полицаят започнал да притиска коляно към врата на Флойд. Вследствие на грубото задържане и прилагане на сила, задържаният е починал, което предизвика масова вълна на протести.

Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...