Соловьов към украински журналист: Вашите нацисти превърнаха Майдана в кърваво клане, донесоха смърт в Донбас и Одеса


Телевизионният водещ Владимир Соловьов остро отговори на атаката на украинския журналист Роман Цимбалюк към прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, съобщава РИА Новости.

Соловьов към украински журналист: Вашите нацисти превърнаха Майдана в кърваво клане, донесоха смърт в Донбас и Одеса

На 27 май по време на пресконференция журналистът заяви, че думата „нацист“ често се използва в руската телевизия във връзка с украинския президент Владимир Зеленски. Цимбалюк попита Песков дали това е официалната позиция на Кремъл.

„Не, това е моята лична позиция, позицията на Владимир Соловьов. И ако … не можеш да разбереш това, ще ти го обясня лично», заяви телевизионният водещ в предаването «Вечер с Владимир Соловьов.»

Той добави, че в Русия обичат украинския народ, но мразят нацистите. По-специално онези нацисти, които дойдоха на власт и не започнаха наказателни преследвания срещу онези, които превърнаха Майдана «в кърваво клане» и които донесоха смърт в Донбас и Одеса, както и политически терор в много градове на Украйна, заключи Соловьов.

По-рано телевизионният водещ Владимир Соловьов заяви, че историческата истина е жестока. Така той отговори на изявлението на премиера на Полша Матеуш Моравецки за Втората световна война.

Соловьов отговори на Полша за Освиенцим: Историческата истина е жестока

В ефира на «Вести FM» журналистът отбеляза, че ще каже „ужасни неща“. В статия на полския премиер се казва, че съветските войски са виновни за това, че Освиенцем не е бил освободен шест месеца по-рано. Моравецки също обвини Русия в безразличие към жертвите на Холокоста. Соловьов отбеляза, че е нелепо да се чуват подобни изявления от ръководител на страна, която има сложни и твърде трудни отношения с еврейското население.

„Погледнете историята на човечеството, историята на съвременна Европа и ще разберете колко изненадан беше Хитлер, когато беше обвинен за евреите? Опитайте се за секунда да влезете в черепа на това абсолютно изчадие от ада … Ако отворите вестниците от 30-те години по цяла Европа, антисемитизмът е абсолютната норма“, подчерта телевизионният водещ.

По-рано беше съобщено, че съвременната концепция на Варшава за „съветска окупация“ не се вписва в така изложената информация за освобождението. Това заяви политическият анализатор Владимир Корнилов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...