Владимир Путин обяви провеждане на Парада на Победата на 24 юни

26 май 2020-Нюз Фронт.

Маршът на «Безсмъртния полк» президентът на Руската Федерация предложи да се проведе на 26 юли.

Военния парад в чест на 75-годишнината от Победата във Втората световна война ще се проведе в Москва и други градове на 24 юни, обяви президентът на Русия Владимир Путин на работна среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу, като му даде заповед да започне подготовка.

Владимир Путин поясни, че в този ден през 1945 година се провежда историческият парад на победата, „когато бойците, които се сражаваха край Москва и защитаваха Ленинград, които се сражаваха близо до Сталинград, освободиха Европа, щурмуваха Берлин“, минаха през Червения площад.

„Давам заповед да осигурите най-строгите изисквания за безопасност при подготовката и провеждането на парада. Рисковете за всички негови участници трябва да бъдат сведени до минимум, а най-добре елиминирани “, каза Владимир Путин

Владимир Путин обяви провеждане на Парада на Победата на 24 юни

 

Маршът Безсмъртния полк Владимир Путин предложи да се проведе след друг парад, в Деня на Военно-морския флот на Русия 26 юли.

«По обективни причини не можем да гарантираме строги режими на сигурност по време на марша на Безсмъртния полк.
Тук, разбира се, е невъзможно да се поддържа разстояние по дефиниция», каза Владимир Путин. Той добави, че акцията може да бъде отложена за по-късна дата в случай на заплаха за здравето на нейните участници.

Напомняме, че Владимир Путин обяви на 16 април, че парадът на Деня на победата и маршът на Безсмъртния полк се отлагат поради разпространението на коронавирусната инфекция. «Рисковете са твърде високи», каза президентът на Русия тогава.
Ден по-рано, ветеранските организации го помолиха да отложи провеждането на парада на Победата в Москва за по-късна дата. Според авторите на обтъщението, парадът „не може да поставя под заплаха здравето на участниците и гостите си“, а в условията на пандемия е невъзможно да се гарантира безопасността на здравето по време на провеждане на парада.

 

Към 25 май в Русия са регистрирани повече от 362 000 случая на коронавирусна инфекция, повече от една трета от заразените вече са се възстановили, а малко над 1% са починали.
Според президентът на Русия Владимир Путин експертите смятат, че пикът на коронавирус в Русия е преминал, което позволя провеждане на отложения на 9 май парад на 24 юни.


Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...