Израелски ултрадесни нападнаха журналисти от RT


Кореспондентът на RT Arabic Далия Намари, която отразява процеса над израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи за опит за нападения над нея от страна на ултрадесни израелски екстремисти.

Израелски ултрадесни нападнаха журналисти от RT

Тя сподели: „израелските полицаи ни помоли да застанем зад метална ограда редом до екстремистите от израелското дясно крило“.

«Не ни позволиха да се преместим на друго място. Независимо от нашите многократи молби към полицаите да ни разрешат да преминем на друго място, те не ни позволиха това.

Естремистите, чувайки нашата арабска реч по време на моите опити да запиша звук в камерата за репортажа за наказателното дело срещу Нетаняху, започнаха да ни провокират.

Те ме блъскаха, а един от тях вдигна ръка, опитвайки се да ме удари.

И това се случи независимо от факта, че аз го помолих да се махне, за да ми даде възможност да работя и да се избегне заразяване с коронавирус или нещо друго.

Той се опита да ме нападне пред очите на израелските полицаи», съобщи Намари.

Израелски ултрадесни нападнаха журналисти от RT
Еврейски неонацисти

Тя заяви, че e «избутала назад металната ограда, опитвайки се да се махне с оператора, който също бил нападнат от израелските ултрадесни, намиращи се зад гърба му».

Намари отбеляза, че това «e явна липса на всякакво уважение към свободата на словото и пресата».

По-рано се съобщи, че в рамките на съдебсия процес по делото срещу Нетаняху се планира да се изслушат около 300 свидетели на обвинението.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...