Стартира масово тестване за антитела срещу коронавирус в Бургас

Започва масово тестване за антитела срещу коронавирус в Бургас, съобщават от общината.

Стартира масово тестване за антитела срещу коронавирус в Бургас

Целта на мащабното представително проучване е да се покаже степента на изградения имунитет срещу коронавирус в града.

Ще бъдат осигурени между 3000 и 5000 антителни теста, като точната бройка все още се уточнява.

В 7-дневен срок ще бъдат изготвени дизайнът и методологията на проучването. Същинското тестване ще бъде организирано и проведено от РЗИ — Бургас през първата половина на юни.

По този начин в началото на летния сезон Бургас ще разполага с едно представително изследване, което да му даде основанието да се рекламира като сигурна дестинация и безопасен за посещение и почивка регион, посочват от общината.

Мащабното тестване ще покаже колко ефективни са били мерките в морския град и накъде да бъдат насочени усилията при подобни кризи занапред.

От Общинския оперитев щаб посочват, че в Бургас вече много дни поред няма регистриран нов случай на заразен с коронавирус. Настанените в Инфекциозно отделение на УМБАЛ пациенти са само трима, като те са в добро състояние.

Към момента 1815 са поставените под карантина в областта, а 740 — в общината. С добър темп върви тестването на персонала в бургаските детски градини, преди да се върне на работа. Вече 600 души са тествани по PCR методиката, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...