САЩ последователно разрушават цялата световна система за сигурност

23 май 2020-Нюз Фронт.

Както е известно на целия свят, САЩ никога не нарушават никакви договори. Това като цяло е свята държава, светлина на свободата и демокрацията и Град на хълма. Но други държави, използвайки същите тези договори, непрекъснато се стремят по някакъв начин да преметнат Съединените щати.Русия, Китай, Иран — много държави използват доверчивостта и наивността на американците. И тогава САЩ с погледа на обиден джентълмен, напускат различни договори.

САЩ последователно разрушават цялата световна система за сигурност

 

И няма значение кой е президентът на САЩ. Да, сега при Тръмп концентрацията на излизане от всички тези споразумения и договори е изключително висока.

През 2018 година САЩ се оттеглиха от току-що сключената ядрена сделка с Иран, над която много държави работеха години наред.
Само по себе си се разбира, че САЩ не са имали доказателства за нарушение на тази сделка. Иран беше изключително прозрачен, инспекторите на МААЕ работеха свободно на нейна територия, сделката беше подходяща за всички участващи страни. Иранската икономика, след дълъг период на много тежки санкции, получи нов тласък за развитие.

Иран отново започна да продава нефт, чуждестранни инвеститори започнаха да проявяват интерес към страната, особено от европейските страни.

И точно в този момент Доналд Тръмп обявява оттеглянето от сделката.
Санкциите отново бяха наложени, дори по-тежки, отколкото преди това, и европейските фирми, които започнаха работа в Иран, също попаднаха под тях.

След това се случи оттеглянето от Договора за ракети със среден и по-малък обсег на действие. Между другото, този договор първоначално беше несправедлив. Но само, че несправедлив първо по отношение на СССР, а след това и по итношение на
Въпросът е в това, че той не засягаше огромен брой американски ракети с морско базиране. СССР пусна под ножа всички комплекси Ока и Пионер, американците извадиха Першингите от Европа, но всички корабни системи, които бяха достатъчно много, не попадаха под договора.

«Томахавки» на крайцери, разрушители и подводници останаха на разположение на САЩ и бяха готови да донесат свобода, демокрация и просперитет навсякъде по света.

Но през 2019 година се оказа, че този договор се нарушава от Русия( по мнението на САЩ- бел.ред.).
Претенцията се отнасяше само за една ракета и руските военни поканиха американските инспектори на щателна проверка, но те не се съгласиха. Разбираемо е. В крайна сметка нямаше никакво нарушение, всичко, което беше необходимо, беше само предлог, макар и измислен.

Сега САЩ имат нова тема.
Американците се оттеглят от Договора за Открито небе.

Това е един от договорите, който работи доста надеждно и без взаимни претенции.

Договорът е подписан още през 1992 година и участници са, Договорът задължава всички държави, които са го подписали, да разрешават инспекционни полети над тяхна територия.

За това са използвани самолети, оборудвани със специално оборудване за снимане. Всички бяха доволни от всичко. Контролните полети бяха редовни и зависеха само от времето.

И изведнъж се оказва, че Русия нарушава това споразумение!

И не питайте как — нарушава и точка! Както при иранската сделка, дори европейските държави бяха в шок. Не всички от тях, разбира се, с изключение на онези, които традиционно са сред «подхрюкващите“, като Полша, която също незабавно съобщи за нарушения на договора от страна на Русия.

И пак повтарям — тук въпросът не е кой е президент на САЩ, дали е Тръмп или някой друг, изобщо даже няма значение личността на президента.

Струва си да припомним, че един от най-важните договори за световната сигурност, Договорът за ПРО беше нарушен от Америка при Джордж Буш през 2001 година.
Помните сигурно как САЩ се оттеглиха от този договор, обяснявайки действията си с факта, че противоракетната отбрана е много необходима в Полша и Румъния за защита срещу Иран и, изглежда, в Северна Корея?

Освен това, непременно да се разположат в такива контейнери, които се използват за за изстрелване на Томахавки.

Структурната разлика там е само в кабелите и външната периферия. Като цяло, за да преобразувате ракетна клетка в клетка за крилати ракети, са ви нужни само няколко часа.

И между другото, това е и пряко нарушение на Договора за ракети със среден и по-малък обсег на действие за който писах по-горе и който „нарушава Русия“.

Очевидно следващият договор, който ще бъде принесен в жертва на амбициите на „световния хегемон“, ще бъде споразумението за нападателни стратегически оръжия.
И от него на САЩ не им е необходимо да излизат, той и така изтича следващата година. Достатъчно е само да не го удължат.
САЩ разрушават цялата система на световна сигурност. С каква цел? Това остава загардка. Защото няма никаква логика в подобни действия. И никой не печели от това,

Например отговорът на оттеглянето от Договора за ПРО беше създаването от Русия на нови видове и типове оръжия, включително хиперзвукови, които гарантирано преодоляват всякакви ПРО. Едва ли именно този ефект, на който са разчитали американците.

Голос Мордора, специално за News Front

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...