Руската войска е готова по всяко време да нанесе удар


В последно време Русия повдигна завесата на секретността и демонстрира пред света успеха на Силите си за противовъздушна и противоракетна отбрана. Русия наистина има с какво да се гордее, пише авторът, защото войската й има отлична подготовка и екипировка, както и стопроцентова готовност да спази заповедта за нанасянето на удар.

Превод от Чжунго цзюнван (Китай):

Руската войска е готова по всяко време да нанесе удар

Да се отвори предпазен чадър над съюзниците

Руските СМИ твърдят, че руските войски са отворили чадър на безопасност над съюзниците се, внесли са съществен принос в укрепването на отношенията в сферата на сигурността между тях. Понастоящем практически е завършило изграждането на руско-белоруската система за въздушно-космическа отбрана. Създава се механизъм за взаимно оповестяване по въздушно-космическата обстановка за Русия, Беларус, Казахстан и Таджикистан.

Руската войска е готова по всяко време да нанесе удар

По време на първите руско-сръбски учения за противовъздушна отбрана „Славянски щит — 2019 г.“ руските сили за противоракетна отбрана на Русия имат водеща роля. Междудържавното дислоциране, съвместното бойно дежурство по противовъздушната отбрана и осъществяването на противовъздушни операции бяха използвани за отблъскване на удар от крилати ракети и дронове на условен противник, бяха използвани и зенитно-ракетните и оръжейни комплекси «Панцир-С».

Руската войска е готова по всяко време да нанесе удар

Според съобщения от чуждестранните медии, руската страна използва съвместните действия за противовъздушна отбрана, за да засили военното си сътрудничество със Сърбия, да създаде буферна зона в Южна Европа, за да осигури космическата сигурност и да компенсира продължаващото разширяване на НАТО.

Страхотна подготовка и оборудване

Поради постоянното изпълнение на бойно дежурство по отношение интензивността на тренировките, противоракетните отбранителни части за противовъздушна отбрана не отстъпват по нищо на всички други видове и родове войски на Русия.

От 2015 г. частите за противоракетна и противовъздушната отбрана преминаха през огнева подготовка в условията на зима и лято, ден и нощ, в равнините, в планините, в пустините и в горите.

Руската войска е готова по всяко време да нанесе удар

През 2019 г. са регистрирани 140 мероприятия, включително изпълнение на специални задачи и развитие на бойната готовност, стратегическите учения „Център-2019“, както и две междурегионални комбинирани тактически учения, в които участваха различни видове и родове войски.

По време на проверките в края на годината командирът на ВКС Сергей Суровикин отбеляза, че „войските показаха отлична бойна подготовка и координация на действията“.

Дадените подраздленения, част от 1-ва армия за ПВО-ПРО отбрана, разполагат с единствената в света стратегическа система за противоракетна отбрана A-135.

Говорейки за техническото обезпечение на дадените войски, освен известните на всички ЗРК С-400 “Тор”, руските СМИ изострят вниманието върху ЗРК С-350 «Витяз», приет неотдавна на въоръжение, както и върху РЛС «Контейнер», който е на бойно дежурство. Първият ЗРК “Витяз” бе предаден на учебния център за зенитни ракетни войски към Военната академия на ВКС на Русия.

Русия е готова по всяко време на изпълни заповед за нанасяне на удар.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.81.cn/gfbmap/content/2020-04/17/content_259216.htm

Коментари:

Зареждане ...