«12 минути в ада»: Британски журналисти в студена пот от изпита на спецназа на Русия


Британски журналисти пишат за начина, по който руснаците стават част от т.нар. червени барети.

Изданието „Дейли мейл“ прояви интерес към това, как на прага на човешките възможности бойците от специалните сили на Русия в Мордовия са взели изпита си, за да станат официално част от руските червени барети.

"12 минути в ада": Британски журналисти в студена пот от изпита на спецназа на Русия

Защо точно частта в Мордовия е попаднала в полезрението им, на този етап това е загадка.

Авторът Дарън Бойл обяснява, че «изпитанията за издръжливост са кръвожадни» и започват с осем километров марш. В този случай трябва да се преодолеят блата до гърдите във водата и едновременно с това да се избягват куршумите.

Журналистът обаче не уточнява, че обстрелът е условен.

„Сякаш това не е достатъчно, редом до тях бяга група за психологически натиск, хвърляйки мръсотия към тях и обсипкаваща ги с оскърбления, за да провери моралната им издръжливост“, ужасява се авторът.

След това бойците демонстрират уменията си да влеят огнестрелно оръжие. И тогава идва последният етап, който се нарича още „дванадесет минути на ада“. Това е двубой с продължителност четири рунда, който със сигурност трябва да се проведе.

Журналистът твърди, че през цялото това време спарингът се провежда с вече притежател на баретата, но допуска неточост. В действителност кандидатът за барета се редува в спаринга с еднакъв с него кандидат, а едва след това с войник, носещ барета.

Коментарите към текста са много красноречиви.

Читател под псевдонима Пакс Орбис смята, че това е напомняне:

„Не се опитвайте да превземете Русия!“

„Руснаците са силни“, възхищава се Wchenchou.

Galahad е по-категоричен в оценките си:

„Руските пазачи в затворите са по-силни от половината армия на Европейския съюз“.

«Представете си това в Америка. Ще тръгнат масови съдебни дела за прекалена грубост, за нарушаване на равенството между половете и за липса на специални пропуски за тези, които не искат да се изцапат. Ненапразно руснаците ни се смеят», пише urlington Crowley.

С тях е солидарен Уилям:

«Как ще защитим страната ни в бъдеще с това нашето поколение «снежинки», които отглеждаме тук? То е загрижено в коя тоалетна да отиде — в мъжката или в женската…Това е ужас и безумие».

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...