Украйна разхлабва мерките при 19 706 заразени

С оглед подобряването на епидемичната ситуация в Украйна започна втори етап от разхлабването на карантинните мерки. Отново ще тръгне например градският и крайградският обществен транспорт, съобщи ТАСС.

Украйна разхлабва мерките при 19 706 заразени
Може да подновят работа и хотелите, но басейните и ресторантите на тяхна територия засега остават затворени. Разрешени са и спортните прояви с до 50 участници. В храмовете ще се допускат богомолци, при условие че им бъдат осигурени по 10 кв. м на човек. От 25 май се очаква да заработят метрото и детските градини.
Още от 11 май е разрешено да работят фризьорските салони, стоматологичните клиники, адвокатските кантори, магазините за нехранителни стоки с площ до 300 кв. м, отворени са и парковете.

От днес в Украйна влиза в сила т. нар. адаптивна карантина. Това означава, че местните власти ще могат по свое усмотрение да засилват или отслабват санитарните ограничения според ситуацията, ако това не влиза в противоречие с федералните мерки.
Според премиера Денис Шмигал пътническите превози между отделните региони засега няма да бъдат подновени, а летищата ще започнат работа най-рано на 15 юни.
Към 21 май в страната е имало 19 706 случая на заразяване с новия коронавирус, 6227 пациенти са оздравели, а 579 са починали.

Източник: Киев, БТА

Коментари:

Зареждане ...