Структурите на Сорос ще изплатят 2,3 милиона за нарушаване на законите на Руската Федерация

22 май 2020-Нюз Фронт.

Про-западната неправителствена организация Amnesty International, която твърди, че се занимава с «изкореняването на груби нарушения на правата на човека“, сама ги наруши.

В петък, 22 май, Пресненският районен съд в Москва проведе заседание за разглеждане на граждански иск от Александър Сотов.
По-рано Сотов заема поста главен редактор на официалния уебсайт на руското представителство на НПО, но е уволнен с грубо нарушение на трудовите права.

По време на разглеждането на иска бяха потвърдени факти за нарушаване на законодателството на Руската Федерация от Amnesty International.

 

Структурите на Сорос ще изплатят  2,3 милиона за нарушаване на законите на Руската Федерация

В резултат на това исканията на Сотов бяха напълно удовлетворени.
НПО е задължено да го възстанови и да изплати обезщетение за периода от септември миналата година. Сумата е 2,36 милиона рубли [33 хиляди долара].

Напомняме, че Amnesty International се позиционира като независима организация.
Освен това в устава й се посочва, че НПО не приемат финансова подкрепа от правителства или политически структури. Единственото изключение е, когато се разпределят пари за проекти в областта на правата на човека с образователен характер.
Тази вратичка позволи на Amnesty International да получи финансиране от Държавния департамент на САЩ, Европейската комисия и британското правителство.

В същото време един от основните спонсори на организацията е Фондация „Отворено общество“ на скандалния олигарх и „архитект“ на цветните революции Джордж Сорос

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments