При каква ситуация Русия може да изрови канал «Сталин» между Канада и Мексико


Политическият аналитик Анатолий Васерман посочи условията, при които Русия може да предприеме крайни мерки срещу САЩ.

При каква ситуация Русия може да изрови канал "Сталин" между Канада и Мексико

Тежките последствия от пандемията от коронавирус, с които се сблъскаха САЩ, довеждат до това, че американското ръководство ще предприеме яростни опити да обвини за проблемите си Русия и Китай, както и да продължи яростно да ги демонизира.

Дадената ситуация привлече вниманието на политическия аналитик Анатолий Васерман, който посочи готовността на Вашингтон да влезе твърде надълбоко в конфронтацията, което от своя страна може да предизвика световен военен конфликт с използването на ядрено оръжие.

«Много са експертите, които твърдят, че именно Русия обезпечава «силовия покрив» за Пекин», заяви Васерман, анализирайки дадената ситуация.

При това, позовавайки се на мнението на израелския военен експерт Яков Кедми, и двамата подчертаха, че «в случай на силов натиск върху Китай Русия ще му помогне, и че американците знаят това».

При подобно развитие на събитията Русия няма да може да се дистанцира от подобна ескалация.

 «Русия няма да остане настрана. Защото Русия в момента е единствената държава, която е способна да изрови канал на името на другаря Сталин между Канада и Мексико», заяви Васерман, разказвайки за това, в какъв случай Русия може да реализира военния проект от времето на студената война, предполагащ използването около крайбрежието на САЩ на ядрено оръжие за провокиране на мегацунами, способни да унищожат американската държава от нейното източно крайбрежие до западното.

При каква ситуация Русия може да изрови канал "Сталин" между Канада и Мексико

«Съответно, ще ни принудят да вземем предвид и това при каквито и да са международни спорове», завърши експертът.

По-рано американските СМИ отбелязаха, че антируските военни маневри на НАТО в Баренцово море са провокирали отработване от страна на МВФ на Русия на нова тактика срещу подводниците от ВМС на САЩ и съюзическите им страни.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...