Обединеното кралство налага 14-дневна карантина на пътниците от чужбина

Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от чужбина, за да ограничи разпространението на новия коронавирус. Това обяви днес британският министър, отговарящ за Северна Ирландия, Брандън Луис, цитиран от Франс прес.

Обединеното кралство налага 14-дневна карантина на пътниците от чужбина
   «Хората, пристигащи в Обединеното кралство, трябва да останат под карантина, за да се «задържи» процентът на предаване на болестта», посочи Луис пред телевизия Скай нюз.

По-късно днес министърката на вътрешните работи Прити Пател ще даде на брифинг подробности за карантината, съобщи телевизия Скай нюз, цитирана от Ройтерс.
Пресконференцията на Пател ще бъде в 16 ч. по Гринуич (19 ч. българско време), отбелязва Франс прес.
Според предварителна информация на Би Би Си ще има глоби за нарушаване на карантината в размер на 1000 лири стерлинги.
От мярката ще бъдат освободени здравните работници и пътните превозвачи, както и пристигащите от Република Ирландия. За пристигащите от Франция няма да има изключения, както беше обявило по-рано правителството, посочва Би Би Си. От карантината няма да бъдат освободени и пътниците от страни с ниско равнище на предаване на заразата.
Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици, уточни Брандън Луис, цитиран от Франс прес.
Той каза още, че постепенното разхлабване на ограниченията в Обединеното кралство би трябвало да започне на 1 юни, в случай че бъде постигнат напредък в борбата с епидемията.

Източник: Лондон, БТА

Коментари:

Зареждане ...