Най-добрите напускат YouTube

Добра новина за тези, които цензурират YouTube, например каналите на NewsFront, които бяха ликвидирани с архивните материали…без адекватно обяснение на причините за ликвидирането и без възможност да се оспори това от собствениците на каналите.

Люси Дикерсон: YouTube покидают лучшие

Джо Роган, един от най-крупните ю-тубовци, чиято аудитория е около 400 милиона гледания на месец, чийто канал има над 8 милиона последователи, напуска YouYube и преминава към Spotify….

Напускането си Роган се обяснява не само с «предложението, което не може да откаже» от Спотифай (сто милиона доллара), но и с това, че цензурирането на канала прави по-нататъшното му пребиваване в него невъзможно..

За това как YouTubе цензурира броя на гледанията, е известно отдавна..

Ярък пример за това е огромният брой гледания на «унилото говно» под названието Дуд.

«Колима» — само за първите дни — моментално милиони гледания…

Същото се случи и с черната «комедия» за Нова Година в Ленинград под блокада — още за първите дни събра няколко стотин хиляди гледания с непрекъснато изчезващи дислайкове (проверено персонално)…

 Ако другите крупни интернет-имена последват примера на Роган, в което не се съмнявам, че ще последва, в близко бъдещи Ю-Тюб, принадлежащ на Гугъл, ще остане без лидери и тотално ще изпадне от световната класация.

И никакви рекламни пари няма да му помогнет.

Аудитория се «набира» не чрез реклама, а чрез качествени клипове.

А Русия е време да се заеме със суверенизацията на своето интернет-пространство, изтласквайки от него враждебните за Русия платформи, работещи за подриване на страната отвътре чрез всякакви методи.

Люси Дикерсън, Великобритания

Петя Паликрушева, превод и редакция

Коментари:

Зареждане ...