Върховият консултативен орган на Китай започна годишната си сесия

Върховият консултативен орган на Китай, който включва политически и бизнес лидери, започна днес годишната си сесия с 2057 делегати, съобщиха държавни медии, цитирани от ДПА.
Китайската народна политическа консултативна конференция ще продължи до сряда и ще се застъпи с годишната сесия на Общокитайското събрание на народните представители.

Върховият консултативен орган на Китай започна годишната си сесия
Двете сесии са най-важното политическо събитие за годината в Китай.
Те трябваше да започнат на 5 март, но бяха отложени заради коронавируса. Решението на правителството те да се състоят сега показва увереност в способността на Китай да държи под контрол разпространението на вируса.
От общо 2151 делегати на Китайската народна политическа консултативна конференция, 2057 бяха на откриването на сесията в Голямата зала на народа в Пекин, предаде Синхуа.
На него бяха, както обичайно, президентът Си Цзинпин и другите членове на Политбюро, висшето ръководство на Китайската комунистическа партия.

Пекин подкрепя подобряването на системата и механизма, свързани с конституцията и основния закон на Хонконг и Макао, заяви на днешния форум Ван Ян, председател на Китайската народна политическа консултативна конференция, предаде Ройтерс.

Най-важният ден от двата форума ще е утрешното откриване на парламентарната сесия, когато премиерът Ли Къцян се очаква да обяви целите за икономическия растеж за годината.
Китайската икономика се сви с 6,8 процента през първото тримесечие заради свързаните с коронавируса ограничения.

Източник: Пекин, БТА

Коментари:

Зареждане ...