В Украйна гръмна «бомба»: В САЩ ще се разрази не буря, не стихия и виелица, а тайфун

Днес в Украйна падна «бомба». Не само изгърмя, а взривът дори се разнесе. Почти след малко всичко, което причини бомбата, ще попадне в американските средства за масова информация, а демократите ще изпаднат в поредната си мащабна истерия.

«Интерфакс Украйна» направи пресконференция, в която взеха участие депутатът от Върховната Рада Андрей Деркач и прокурорът от Главната прокуратура на Украйна и ръководител на групата прокурори Константин Кулик.

В Украйна гръмна "бомба": В САЩ ще се разрази не буря, не стихия и виелица, а тайфун

Цели два часа двамата показваха телефонните преговори между президента на Украйна Петро Порошенко и вице-президента на САЩ Джо Байдън. По-точно демонстрираха аудиозаписи от преговорите, от които става ясна и личната заинтересованост на Байдън в осъществяването на корупционни схеми с компанията «Бурисма» (в която «работеше» синът му Хънтър Байдън), а и цялата схема на външно управление на Украйна чрез висши длъжностни лица от САЩ.

Ето видео, предлагам ви самостоятелно да се запознаете с пресконференцията:

Самата пресконференция е на руски, записите от преговорите — на английски.

От преговорите става ясно по какъв начин вицепрезидентът на САЩ е въздействал не само върху провеждането на наказателните дала за корупция — с него са съгласувани канадидатурите на всички ключови длъжностни лица в Украйна, започвайки с Главния прокурор и завършвайки с премиера на страната.

С Байдън са били съгласувани законите, които Радата в Украйна гласува в парламента, и които са били изгодни за Байдън.

Излиза, че Украйна направи буквално царски подарък на Тръмп преди изборите.

Сега тези аудиозаписи не само ще бъдат подложени на експертиза, но и ще бъдат предмет на обсъждане по целия свят, а вероятно ще бъдат разбити всички схеми на международната корупция парче по парче.

Защото там става дума не само за наказателното дело срещу «Бурисма» и прокурора Шокин — там става въпрос за гласуване и за покупка на недостигащи гласове за Върховната Рада, за «приватизацията» на Приват-банк, която измъкнаха от Коломойски и за много друго.

Откъде се взеха тези записи?

Много просто — записвал си ги е самият Петро Порошенко — за да се презастрахова.

След това по някакъв начин те се оказали в ръцете на разследващи журналисти, а от тях попадат в ръцете на прокуратурата.

Депутатът от Върховната рада на Украйна Андрей Деркач говори по руски за преговорите, които самият Порошенко записвал. А прокурорът дори се нахвърля върху посолството на САЩ в Украйна и лично върху бившата посланичка Мари Йованович, към която Тръмп има специални претенции.

Нещо повече, прокурорът Кулик с документи в ръце разказва как Йованович лично е въздействала върху разследването и «погребването» на делото «Бурисма» — и това ще има своите последствия в Америка.

Всичко това съвсем не означава, че настоящият президент на Украйна е започвал да играе в полза на Тръмп — по-вероятно той въобще да няма отношение към случващото се.

Зеленски е твърде слаб и страхлив. Просто този път републиканците направиха решаващ ход и обявиха шах на демократите.

Дали ще се превърне в мат, ще покажат близките събития в САЩ.

При всички случаи всички записи и документи вече са изпратени на Тръмп.

В какво ще се изризи неговият удар по Байдън, на този етап никой не може да ви каже.

Но очакванията са, че на Байдън ще му бъде крааааайно трудно.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...