Мега скандал: Порошенко ще бъде съден за държавна измяна след публикуване на разговора му с Джо Байдън

Офиса на генералния прокурор на Украйна започна наказателно дело за държавна измяна и злоупотреба с власт срещу бившия президент Петро Порошенко, след като бе публикуван аудиозапис, в който, както се предполага, екс-президентът на Украйна разговаря с бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън. За това пише «Украинская правда», позовавайки се на източник от канцеларията на главния прокурор.

Мега скандал: Порошенко ще бъде съден за държавна измяна след публикуване на разговора му с Джо Байдън

Според данните от източника, офисът на главния прокурор вече е подал сведения в Единния регистър за досъдебни разследвания.

Както съобщава изданието, към материалите по делото ще бъде прибавена флашката с аудиозаписите, в които Порошенко разговаря по телефона с Байдън и с екс-държавния секретар на САЩ Джон Кери. Електронният носител със записите с разговорите е предаден на ведомството от депутата от Радата Андрей Деркач.

По-рано стана известно, че Деркач е публикувал аудиозапис, на който, както се твърди, Байдън предлага 1 милиард долара на тогавашния президент на Украйна Порошенко за оставката на генералния прокурор Виктор Шокин.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...