Китайско издание: Су-34 е уникален самолет

Руският изтребител-бомбардировач Су-34 има високо ниво на бойна готовност, това е уникален самолет, се казва в една от статиите в китайското издание на «Хуанцю шибао».

Китайско издание: Су-34 е уникален самолет

Експертите отбелязват добрата маневреност на самолета, високата скорост и мощен арсенал за елиминиране на наземни и морски цели, подчертавайки изключителната способност на Су-34 при атакуване на наземни цели.

Китайско издание: Су-34 е уникален самолет

Авторите на материала обръщат внимание на факта, че бомбардировачът може да носи до 12 образци въоръжение, включително управляеми и касетъчни авиационни бомби.

Статията също така пише за способността на самолета да изпълнява фигурата от висшия пилотаж «Кобра», която в битката помага за екстреното забавяне на машината, което позволява изтребителят на врага да бъде „разтърсен откъм опашката“.

Китайско издание: Су-34 е уникален самолет

Освен това, експертите съобщават за специалната конструкция на самолета, по-специално за носовата част под формата на „патешки клюн“, позволяващ да се разположи ефективна РЛС с голям диаметър на действие.

Изтребителят-бомбардировач Су-34 принадлежи към поколението самолети 4+ по своите бойни възможности и разполага с най-новата система за управление на въоръженията.

По-рано съобщихче, че практическите пускове на най-новите авиационни управляеми противокорабни ракети X-35У се проведоха на морския полигон на Тихоокеанския флот на Русия. Стрелбите бяха извършени в рамките на изпълнението на плановите учебно-бойни задачи от многофункционалните изтребители-бомбардировачи Су-34.
«Пусковете се извършваха в трудна мишенна обстановка, имитираща група кораби. Стрелбата се извършваше единично и чрез залп при различни траектории на полета на рекетите. Общо бяха изпълнени осем пуска. Всички ракети успешно поразиха целите си», отбелязаха от Министерството на отбраната на Русия.
Ракетите X-35У са предназначени за поразяване на надводни цели. Максималната делечина — 250 км. Попадението на една подобна ракета е достатъчно, за да унищожи съвременен боен кораб клас корвет.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...