Британски инструктори учат украинците как да се убиват един друг — «Soldier of British Army»

17 май 2020-Нюз Фронт.

Въпреки дипломатическите преговори, призвани да намерят решение на конфликта в Донбас, британските инструктори продължават да учат украински войски да убиват своите съграждани. Това се посочва в материала на известното списание «Войник на британската армия».

Нито метеорологичните, нито другите условия пречат за получаването на „ценни“ умения от британски инструктори, които според тях ще спасят живота на украинците по време на войната, се казва в статията.

Ученията се провеждат от първи батальон на полк Мериси в хода на тренировъчната мисия „Операция Орбитал“, която се провежда за четвърти път.

Операцията напълно нарушава нормите на Минските споразумения и по-скоро е насочена към провалянето им, но британските военни са уверени, че са прави, за което кореспондентите на вестника с гордост информират.

Британски инструктори учат украинците как да се убиват един друг - "Soldier of British Army"

„Нашата задача е да обучим украинските войници колкото е възможно по-добре, като по този начин намалим броя на жертвите“, уверява журналистите полицай Дарън Стрийт, който участва в «Операция Орбитал»

 

Тази операция е част от засилената програма за присъствие на НАТО в Балтийския регион и Североизточна Европа.Авторите на статията цитират статистически данни в цифри: според тях други 6 държави също участват в обучението на украински войници: Дания, Полша, Литва, Канада, САЩ, Швеция. Пеи това са обучили 17 500 украински войници.

 

Британски инструктори учат украинците как да се убиват един друг - "Soldier of British Army"

В статията се казва, че настоящите военни операции се отличават със „специално новаторство“, което се дължи на използването на най-новите технологии, модификация на съществуващите и фокусиране върху кибер и информационните военни операции.

„Заинтересованите страни активно водят дипломатически преговори, търсейки намиране на решение на настоящата ситуация.

Въпреки това програмата се планира да бъде изпълнена до март 2023 година.

В централата на мисията, която се намира в Киев, разработват стратегия за разширяване на програмата чрез увеличаване на списъка с ресурси и области за обучение.

Целта е същата — приспособяване на конфликтът към стандартите на НАТО. Тоест, планира се разширяване на ученията за флота и авиацията “, се казва в материала.
В същото време британските военни, участващи в обучението, наистина вярват, че благите им опити да обучат украински войници са оправдани и те са тези, които украинските военни очакват с нетърпение.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...