Структурите на Сорос откриха в пандемията възможност да посочат „лоши момчета“

16 май 2020-Нюз Фронт.

Коронавирусът от глобална криза се превърна в пореден инструмент, използван за постигане на политически цели.

Това се посочва в материала на британското издание на The Guardian.Според автора „пандемията се е превърнала в благо за световните авторитарни фигури, тирани и фанатици“, тъй като им е дала това, което са искали, а именно „страх и покрова на мрака“.

Структурите на Сорос откриха в пандемията възможност да посочат „лоши момчета“

Първият в списъка на „лошите“, представен в статията, е не кой да е, а разбирасе, сирийският лидер Башар Асад ( все пак САЩ до сега скърцат със зъби, че не го свалиха и има подкрепата на Русия.
Политикът, когото САЩ се надяваха да свалят преди няколко години, се обвинява, че умишлено оставя сирийци в райони, държани от «опозицията, тоест от бойците».

С подобни твърдения авторът се позовава на данни от Центъра за стратегически и международни изследвания, американска структура, която редовно получава финансиране от Фондация „Отворено общество”, скандалния олигарх Джордж Сорос.

Прави впечатление, че западните държави започнаха да критикуват официален Дамаск, когато той се опита да освободи регионите, превзети от бойците.

На критика беше подложен и Китай, обвиняван в „държане на милион уйгурски мюсюлмани в лагери за интернирани“.

Авторът обвинява Пекин, че лагерите са «тесни и без подходящи санитарни условия.»
Освен това той твърди, че Пекин «принуждава» мюсюлманите да работят вместо онези, «на които е позволено да стоят у дома и да се защитават».

Унгарският премиер и отявлен противник на Джордж Сорос, Виктор Орбан, отново беше наречен „диктатор“, защото парламентът предостави извънредни правомощия в условията на пандемия. По-конкретно Орбан бе критикуван за това, че е разпоредил задържането на хора, които „разпространяват невярна информация“.

Списъкът с „лоши момчета“ включва и Бенямин Нетаняху, за когото пандемията се превърна в възможност да „примами“ опозицията в правителството, като запази властта си.

„Новата коалиция се ангажира с програма, която ще позволи на Израел да се присъедини към основните райони на Западния бряг, като трайно усвоява територията, която трябва да принадлежи на бъдещата палестинска държава, и този процес ще започне в началото на юли“, подчертава авторът.

Изданието цитира думите на Робин Нибълт, директор на британския мозъчен тръст Chatham House, който също се финансира от Сорос.

Нибълт твърди, че „глобалните лоши момчета“ всъщност „демонстрират своята слабост, а не сила“, защото „ако не са в състояние да спасят живота на своите граждани, властта им ще рухне“.

„Въпреки това, за много световни лидери коронавирусът дори не трябва да бъде оправдание.
Основната му стойност е глобалното разсейване, което той създаде, което позволява на безпринципните управници да навредят, когато природните критици у нас и в чужбина са заети с належащи въпроси на живота и смъртта “, се казва в статията.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...