Сърбия към Русия: Вие сбъднахте древната надежда на сръбския народ, че не сме сами, че с нас е велика Русия!

В Белград беше проведена церемония по изпращането на военните специалисти, пристигнали в Сърбия, за да помогнат в борбата с коронавируса.

Сърбия към Русия: Вие сбъднахте древната надежда на сръбския народ, че не сме сами, че с нас е велика Русия!

  „Вие дойдохте при нас в най-трудния момент, Сърбия почувства, че не е сама, че Русия е с нея. Когато се напише историята на настоящите дни, вашият принос няма да бъде забравен, горди сме, че заедно се борихме с епидемията“, заяви сръбският министър на отбраната Александър Вулин, който участва в събитието.

«Благодаря ви, че се борехте, сякаш за собствените си градове, за това, че не разделяхте нашите деца от вашите, благодаря ви, че актуализирахте и утвърдихте древната надежда на сръбския народ, че не сме сами и че с нас е далечната, но близка и велика Русия. Така беше и така ще бъде“, заяви министър Вулин.

«Вие пристигнахте  отдалеч, но никога не сте напускали дома си, защото тук сте сред братята си, вие бяхте там, където ви смятат за свои. Бяхте там, където винаги можете да се върнете. Да, получавате благодарности от нас, но ще получите и благодарности  от бъдещите поколения.

Да живее приятелството между руснаци и сърби, да живее дружбата и победния дух между нашите народи», каза министър Вулин.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...