Преговори на Вучич с Путин

Главата на Сърбия Александър Вучич проведе телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин. Това се съобщава на сайта на администрацията на сръбския президент.

Преговори на Вучич с Путин

„Президентът Вучич изрази съболезнованията си към президента Путин по отношение жертвите на COVID-19 в Русия и надеждата, че благодарение на решителните мерки коронавирусната епидемия ще бъде победена в Русия и страната възможно най-скоро ще се върне към нормалния ход на живота и икономиката, за да се посвети на реализирането на плановете си“, гласи съобщението.

В допълнение, Вучич благодари на Путин за изразената загриженост за Сърбия и изпращането на медицинска помощ.

От администрацията споделиха още, че Вучич е «информирал президента Путин за всички събития в региона — от ситуацията в Косово и Метохия до гоненията над духовенството от Сръбската православна църква в Черна гора».

По-рано главата на сръбското Министерство на отбраната Александър Вулин в телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу отбеляза приноса на комбинирания отряд на Въоръжените сили на Русия за нормализирането на санитарната и епидемиологичната обстановка в Сърбия.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...