Признания на терористите от ДАЕШ: Извършихме многобройни операции в координация с американските окупационни сили

14 май 2020-Нюз Фронт.

В резултат на специална операция за сигурност в сирийската пустиня (Ал-Бадия) компетентните органи в сътрудничество с местните жители поставиха в засада терористичната клетка на ДАЕШ, състояща се от шестима членове, трима от които загинаха, а останалите бяха арестувани — Салах Джабер Ад-Дахер, по прякор Абу Абдурахман Ас-Салафи, Али Салим Яхя, по прякор Абу Ал-Бара Ал-Хомси и Амер Абдел-Джафар Нааме, по прякор Абу Сауан.

Признания на терористите от ДАЕШ: Извършихме многобройни операции в координация с американските окупационни сили

Трима от терористите в ефира телевизия As-Surya признаха, че са извършили различни терористични операции, вариращи от убийства, екзекуции и отвличания до саботажи и унищожаване на държавна и частна собственост.

Те отбелязаха, че много от тези операции са проведени в координация с лидерите на терористичната организация ДАЕШ и американските окупационни сили, разположени в зоната Ат Танф на сирийско-йорданската граница.

 

Терористът Aд-Дахер, който е роден в Идлиб през 1998 г., заяви, че през 2018 година се присъединява към терористичната организация ДАЕШ чрез един от своите роднини, който се възползвал от тежкото му финансово положение.

От своя страна терористът Абу Ал-Бара Ал-Хомси, роден през 1999 г., жител на Хомс, отбеляза, че през 2017 година се среща със собственика на магазин за дрехи Фирас Ал-Халид, който му предлага сума от сто до двеста долара, и той се съгласява да се прехвърли в провинция Ракка, където се присъединява към такрифистка организация.

Абдел-Джафар, който е роден в Хасак през 2001 г., каза, че през април 2019 година се свързал с роднина, член на ДАЕШ, който му предложил пари и кола за присъединяване към редиците на тази терористична организация.Терористите отбелязаха, че в продължение на няколко седмици са преминали различни обучения, религиозни курсове и курсове по джихад, както и използване на различни видове оръжия.

Те посочиха, че докато са били в редиците на терористичната организация, са се срещали с други бойци от различни националности, сред които граждани на Туркменистан, Чечения, Узбекистан, Дагестан, Азербайджан, Франция, Великобритания и Индонезия.

Терористите признаха , че са участвали в нападения срещу цивилни и мирни жители, които са търсили трюфели в сирийската пустиня и са убили 21 от тях в допълнение към терористичните операции срещу патрули и конвои на сирийската армия.
Терористите свидетелстваха, че са били инструктирани от американските военни в района Ат-Танф да започнат атаки върху позициите на сирийската арабска армия, по-специално в районите на Тадмор, летището Т-4 и нефтените находища.

Според показанията те са имали връзки с групировкитеMagavir As-Saura и Kasad, подкрепян от американските окупационни сили. Американците им осигурявали различни оръжия и провизии с храна, а също така са плащали от 100 до 1000 долара, в зависимост от заемата длъжност в терористичната йерархия.

 

Пореден факт потвържаващ, кой стои зад тероризма…

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...