Видиш ли кораби на НАТО около границите си, спомни си пандемията от чума, предизвикана от татаро-монголците

Видиш ли кораби на НАТО около границите си, спомни си пандемията от чума, предизвикана от татаро-монголците

Бойният флот на НАТО започна учения в Баренцово море, в особено чувствителната за Русия зона на националната сигурност. Както обикновено, натовците твърдят, че носят доброта и ред.

Невероятно!

Този път корабите на САЩ се стовариха в Баренцово море, за да проповядват свобода за корабоплаването.

Проповедници!

С ракети и снаряди!

Стовариха се в този най-тупиков район от Световния океан, на хоризонта на който се вижда само Северният морски път. Апропо, в този мърски път корабоплаването и без това е свободно.

По предварително разрешение.

Първо: имали отбранителни интерси. И второ: имали екологични интереси.

Ако не сте разбрали, излиза, че НАТО е екологична организация.

Още веднъж невероятно!

Излиза, че корабите на НАТО демонстрират около руските брегове наглия си стремеж да си джиткат из руските води без всякакво разрешение. И за целта се натресоха около руските граници чрез четири фрегати с управляемо ракетно въоръжение и спомагателни кораби.

Не, външно всичко бе направено напълно ….културно.
Министерството на отбраната на Русия на 1 май бе уведомено за влизането в Баренцово море.

Уведомлението бе направено, за да се избегне направилно разбиране, за снижаване на рисковете и за предотвратяване на непреднамерена ескалация — това съобщение се мъдри на сайта на Шести американски флот.

Водите на Баренцово море е наистина чувствителен регион за Русия. Тук е базиран хребетът на военно-морската и ядрена мощ на Русия — Северният флот.

Тук, на островите Нова Земя и Земята на Франц-Йосиф — са руските бази, радари, сонари, пунстове за наблюдение. Тук живеят руснаци, по Северия морски път плуват граждански кораби.

По този път Русия транспортира втечнен природен газ от Ямала до европейските потребители.

Ето това е първата точка в списъка от «грижи»на САЩ и НАТО: да окажат натиск върху руския газов експорт, за да не попречи Москва американските доставчици да завоюват европейския пазар.

Американското изявление си е чисто издевателство. Бойните кораби на САЩ и Британия, както се оказва, се занимават в чувствителния за националната безопасност праг на Русия с «обезпечаване на сигурността в морето при труди природни условия» и с подкрепа на «свободата на навигацията и непрекъснатото взаимодействие между съюзниците».

Трети път Невероятно!

Е, за свободата на навигацията вече казахме, но за сигурността и регионалната стабилност в този регион?! Тези две последни неща до момента са абсолютно съхранени и без чуждо присъствие.

В резултат на поредната западна наглост силите на Северния флот на Русия бяха принудени да вземат на съпровод нахлулите в Баренцово море вражески фрегати.

Упс, я да видим кого виждаме!

Виждаме есминците «Доналд Кук», «Портър» и «Рузвелт» от клас Arleigh Burke, а също британската фрегата «Кент» от клас Duke. Съпровожда ги бързоходният кораб за подкрепа

USNS Supply. По логиката на военните някъде под тях има 1-2 ударни подводници, но за това не се съобщава.

Както виждаме, познати лица.

Всички американски есминци успяха нееднократно  да се разпишат в Черно море. Където също, разбира се, трепереха с неподражаема страст да обезпечават свободата на навигацията.

За целите на «богопомазаната» си задача разполагат с пусковите устоновки Мк-41, който могат да изстрелват крилати ракети Tomahawk. А британският «Кент» е въоръжен с осем противокорабни крилати ракети Harpoon.

Групировката се командва от една военна жена — адмирал Лиза Франкети, началник на 6-ти американски флот.

Нейни са думите, че в условията на епидемия за САЩ е крайно важно «да поддържат регионалната сигурност и стабилност, укрепвайки фундамента на арктическата бойна готовност».

Забележете, в «условия на епидемия»…

Бих казала за четвърти път Невероятно, но се отказвам. Защото думите на психопати винаги звучат за нормалния човешки мозък ….невероятно.

США
Ето я на снимката тази американска….умница.

Тя някак си специално подчерта, че пристигналата на гости на руснаците американска ескадра щяла да спазва «всички необходими мерки за защита на личния състава в условията на епидемия».

Просто да настръхне човек. Защо?

Защото моментално си спомних за диваците татаро-монголци, които предизвикаха цяла пандемия от чума, хвърляйки тялото на свой убит войн зад стените на обсадения Сурож (Судак).

За съжаление, общоизвестен факт е, че тогава, когато американците заявяват за някаква своя загриженост — очаквай беда.

Както във Венецуела, а и навсякъде по света — мдааа, Америка се грижи уж за свободата и демокрацията, а светът вече почти ще се пръсне от писъци на убити, от взривове на бомби и от кръвта от отразяни глави.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...