НПО на Сорос нарече News Front голяма заплаха за западната политика

2 май 2020-Нюз Фронт.

С обявяването на война на неудобните медии в Грузия всички про-западни медии и неправителствени организации започнаха да тръбят за блокирането на акаунтите на международна информационна агенция News Front.

По-рано вече съобщихме, че структури, контролирани от милиардера и „архитекта“ на цветните революции Джордж Сорос, заедно с администрацията на Facebook, започнаха масирана чистка в социалната мрежа.

В края на април официалните профили на редица издания на News Front бяха изтрити без възможност за възстановяване, и без каквито и да било обяснения.

НПО на Сорос нарече News Front голяма заплаха за западната политика

Скоро неправителствената организация „Международно общество за честни избори и демокрация“ [ISFED], действаща в Грузия, пое отговорността за случилото се.

Борбата срещу свободата на словото беше обяснена с необходимостта да се премахнат неудобните медии преди парламентарните избори в Грузия.

Ръководителят на организацията Михаил Бенидзе в ефира на телевизия «Pirveli» заяви, че News Front разпространява нежелана информация в страната, по-специално за дейността на прословутата лаборатория в Лугар и опасните експерименти, провеждани там по военни програми на Пентагона. Според него най-малко половин милион души са слушали News Front. Като се има предвид населението на Грузия от около 3,7 милиона, тази цифра вече представлява заплаха.

„News Front има целева аудитория от около 500 хиляди души. И са ги използвали, за да разпространяват своите политики “, казва Бенидзе.
Рамуна Кинцурашвили ъщо коментира ситуацията. Тя оглавява друга НПО, оперираща в Грузия, Фонда за развитие на медиите. Организацията е създадена с парите на Фондация „Отворено общество“ и Агенцията на САЩ за международно развитие (USAID) директно за мониторинг на нежелателни медии.

 

Кинцурашвили от грузинската телевизия нарече News Front една от най-големите заплахи за прозападната политика на Грузия.
Тя подчерта, че информацията, разпространена от агенцията, „е силно отразена в информационната политика“ на страната. Кинцурашвили нарече кампанията за изтриване на акаунти във Facebook „много добър сигнал“. В същото време тя разкритикува правителството, че не насърчава забрана на нежелателни медии.

Благодарим за комплиментите от Сорос- значи си вършим добре работата, щом толкова сме ги напрегнали. Истината е на наша страна и ще продължаваме да я казваме.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...