Фондация Сорос плати за изтриване на официалните акаунти на News Front във Facebook

1 май 2020-Нюз Фронт.

За последния месец администрацията на социалната мрежа Facebook се опитва да изтрие акаунтите на информационна агенция News Front. Този път, от мрежата на Марк не си направиха труда даже да представят измислени предлози или причини.. Блокирането стана дори без обяснения- просто за раз бяха изтрити профили и акаунти на 8 редакции от международната ни агенция. Както се казва злото не спи, а още повече се плаши от истината- истината, която ние с колегите се опитваме да даваме на хората.

 

Фондация Сорос плати за изтриване на официалните акаунти на News Front във Facebook

В началото на април съобщихме, че официалните страници на изданията на българскат, сръбската и германската редакции на Нюз Фронт са подложени на определени „ограничения“.

„Може би това се дължи на факта, че някои от действията от вашата страница нарушават правилата на Facebook“, това е всичко, което беше казано в съобщенията, и не беше възможно да се получат подробни обяснения от администрацията на мрежата.

Ситуацията се повтори предния ден, на 30 април, когато Facebook започна да блокира акаунтите на агенцията ни поголовно. Без обяснения. Профилите на руските, грузинските, българските, сръбските, немските и английските издания не просто бяха блокирани. Те бяха изтрити без права за възстановяване и, разбира се, без обяснение.

От самото начало беше ясно, че става въпрос за умишлена кампания срещу неудобни медии. И поръчителите на тази кампания и атака решиха да потвърдят на практика това.
Така неправителствената организация „Международно общество за честни избори и демокрация“ [ISFED], оперираща в Грузия, открито обяви, че е започнала борбата срещу неудобните медии. Кампанията за борба срещу свободата на словото беше обяснена там с предстоящите парламентарни избори в Грузия.

Прозападна НПО работи за намаляване на броя на медиите с алтернативна позиция в разгара на политическата борба в страната.В тази връзка ISFED поиска премахването на 14 официални страници на различни информационни агенции, включително News Front; 35 общности, които разпространяват нежелателни новини; повече от петдесет лични акаунта.

Според ISFED, официалната страница на грузинската редакция на News Front се следи от ноември 2019 година в опит да се намерят нарушения.
В крайна сметка НПО поиска Facebook да премахне страницата за антизападни публикации. Изпълнителният директор на организацията Михаил Бенидзе отделно се похвали, че изтрива страниците на News Front в социалната мрежа.

„Ние следихме информационните операции на News Front в Грузия в продължение на няколко месеца и споделихме заключенията си с Facebook миналата седмица“, заяви Бенидзе в Twitter.

Важно е да се отбележи, че финансирането на такава „чистка“ идва от фондация „Отворено общество на Джордж Сорос“.

По-голямата част от неправителствените организации, опериращи в Грузия, се финансират от Фондация Сорос. Международното общество за честни избори и демокрация не е изключение.I

SFED съществува чрез субсидии от Фондация „Отворено общество“, Американската агенция за международно развитие [USAID] и посолствата на Германия, Холандия, Великобритания и Съвета на Европа.

По-специално връзката на ISFED с Фондация Сорос стана известна през 2004 година.
Тогава медиите публикуваха документ, който всъщност представлява заявление за безвъзмездна помощ.

Не стана ясно, че грузинският офис на фондация „Отворено общество” възнамерява да финансира ISFED и младежката организация Kmara, чийто актив е използван по време на революцията на розите.
Мисията на ISFED беше да контролира изборите. За това бяха отпуснати 300 хиляди долара
Ситуацията ръководителят на онформационната ни агенция News Front Константин Kнырик.

«Настъпи нова реалност“,. — Всъщност това си е чистосърдечно признание Facebook е инструмент за политическо влияние, който работи за организаторите на преврати, войни и убийства.
Дори не виждам смисъл да обсъждам пристрастията и фалшивостта на всички тези медии на Сорос, но те ще разпространяват лъжите си във Facebook и тази „обективна“ социална мрежа ще им помогне.
Всички наши акаунти на осемте ни езикови редакции бяха изтрити без обяснение, въпреки че причината е ясна — казваме истината, което силно се намесва в цялата тази престъпна банда.

На всички, които все още вярват в тази организирана международна престъпна група — вижте какво правят и с Украйна.Имам призив към всички! Вземете най-интересния линк на всеки близък език и го разпространете във Facebook, нека разберат, че истината не може да бъде забранена

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...