Мат в три хода: Путин използва саудитците срещу САЩ, янките се предадоха

Нефтената война, уж започната от Саудитска Арабия срещу Русия, се оказа всъщност само умела маневра, с която Владимир Путин, грубо казано, удари през ръцете американците и накара Вашингтон да спазва правилата на ОПЕК. Руският президент лесно и без усилие завъртя руската рулетка, за да усмири САЩ.

Рияд в тази игра изигра ролята на ударен инструмент.

Мат в три хода: Путин използва саудитците срещу САЩ, янките се предадоха

Руският политолог Сергей Марков сподели пред журналисти, като изрази увереност, че Саудитска Арабия демонстративно е обявила на Русия за петролна война на базата на тайно споразумение между Владимир Путин и крал Ал Сауд.

По такъв начин Ер Рияд и Москва са заложили капан на своя главен конкурент и опонент — Вашингтон.

Янките отдавна и упорито отказваха да се присъединят към ОПЕК+, агресивно и нагло присвояваха за себе си буквално целия пазар на въглеводоровид, допълни руският експерт. Тази агресия нанасяше вреда както на световните играчи, така и на самите американци.

Никой така и не успяваше да ги научи на дипломатичност и поне по-скомна алчност, а не си струва да се започва световна война с тази цели. Би било глупаво, отбеляза руският експерт.

Изход от положението намерили в Русия. Владимир Путин се договорил със саудитская крал и последният чудесно се справил с ролята на обезумял саудитец.

На пръв поглед атаката действително сякаш била насочена към Русия. Но основният удар бил нанесен по американските компании, добиващи шистов нефт и газ.

След непродължителна борба янките е предали.

Била сключено нова сделка ОПЕК ++. Щатите на този етап не са се присъедили към нея официално, но вече се съгласили послушно да се придъжржат към правителата на картела.

Всъщност, оказало се твърде лесно САЩ да бъдат усмирени.

Саудитците изиграли в тази операция ролята на ударните пешки, които всъщност били движени от самия главен комбинатор — Владимир Путин, отбеляза руският експерт.

Пет Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments