Настана време за биологично разоръжаване

23 април 2020-Нюз Фронт.

Досега водещите страни и ООН си затваряха очите за нарушенията на Конвенцията за биологично оръжие. Пандемията промени ситуацията.
Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев заяви, че коронавирусът е повод за размисъл върху необходимостта от по-голяма прозрачност в областта на биологичното оръжие.

Източници на «Октагон» твърдят, че руското външно министерство скоро ще направи изявление по този въпрос, без да чака да приключи пандемията.

Коронавирусната епидемия раздвижи в света онова, което преди беше невъзможно да се помръдне.

Представители на арменската опозиция поискаха Никол Пашинян да затвори американските биологични лаборатории в страната в рамките на два месеца.

Основният аргумент е, че безопасността на гражданите засяга и съседите на Армения, включително Русия.

Сега това се усеща особено рязко.
Сега пред Москва се появи шанс да реши най-опасния проблем.

В Армения има няколко биолаборатории на САЩ.
Три от тях са в Ереван и още пет — в марзите (регионите) на Тавуш, Ширак, Гегаркуник, Сюник и Арамавир.

От 2008 година Пентагонът е инвестирал милиони долари в развитието на «родните си лаборатории» в Армения.

Мрежата действа в интерес на американската „Съвместна програма за биологично взаимодействие“ (CBEP). «Взаимодействие» е идеален неутрален термин за прикриване на реалността.

Настана време за биологично разоръжаване

Подобната активност на американците в Закавказието в Русия отдавна предизвиква напрежение. Бяха провеждани преговори с Ееван относно допускането на руски специалисти с инспекционни цели.
Москва отдавна иска да се увери, че те не представляват заплаха (осъзнавайки, че заплахата е действително сериозна).

Точно както руските самолети летят над Съединените щати като част от програма за отворено небе. Изискването е елементарно и разбираемо. Но все още не е удовлетворено.

Армения е частен случай. Говорим за много американски биолаборатории, разположени по протежение на руските граници: в Украйна, Молдова, Грузия, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан и Таджикистан.

Само в Киргизстан под натиска на местните жители успяха да затворят подобно съоръжение.

Защо Вашингтон има нужда от подобна собственост? Дали не е със същата цел, с какврато има такива обекти като затворът в Гуантанамо и секретните съоръжения в Литва, Румъния?

За да върши мръсната работа с чужди ръце. И не своя територия.

Министерството на външните работи на Руската Федерация обърна внимание на проблема с биолабораториите на САЩ още преди избухването коронавирусната епидемия.

Пентагонът се опитва да внедри»заламуфлирани военни медицински и биологични обекти» в държавите от ОНД, отбелязаха от ведомството.

„Тяхната дейност няма много общо с мирната наука“, подчерта ръководителят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Николай Патрушев. Въпреки това темата отдавна се възприема като маргинална и едва ли не като конспирологична. Един вид, не трябва на всеки ъгъл да ви се привиждат заплахи, всичко е наред.

Темата наскоро влезе в официалния дневен ред по предложение на депутата от Държавната дума Наталия Поклонская, която предложи да се провери законността на работата на биолабораториите:

„Украинските депутати изискват доклад за законността на функционирането на биологичните лаборатории на Министерството на отбраната на САЩ на територията на Украйна. Добра идея.
Предлагам да се разшири и проведе такова проучване във всички страни. «

 

По-късно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев заяви, че САЩ са престанали да разрешават проверки в тази област, когато става въпрос за техните лаборатории.

Но ние не знаем какво има вътре, не знаем какъв вид изследвания се правят там.
Това в крайна сметка създава идеи или, така да се каже, произвежда този сценарий, че всичко това е създадено от човека, всичко това е изкуствено “, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ.

От своя страна Министерството на външните работи на Русия, в контекста на коронавируса, не актуализира темата за граничните лаборатории, но не я сваля от контрол.

Официалният представител на дипломатическия отдел Мария Захарова, отговаряйки на въпроса на «Октагон» дали настоящият момент е подходящ за повдигане на въпроса за американските биологични лаборатории във всички бивши съветски републики, заяви, че Русия е повдигнала този въпрос много отдавна.

Той отдавна е повдигнат (този въпрос от Русия- бел.ред).
«Говорихме за това много преди пандемията», напомни Мария Захарова.

 

 

Тази тема никога не може да бъде оставена, правителството трябваше да се вкопчи в нея и да говори за нея постоянно, заяви първият заместник-председател на Комисията по външни работи на Държавната дума Дмитрий Новиков.

Още утре ще настане времето да повдигнем всички тези теми, да ги изострим по най-решителния начин, до съответните ноти, чак до повдигане на въпроса в ООН и реакция под други форми- Дмитрий Новиков, Първи заместник-председател на комисията по външни работи на Държавната Дума.

Прозрението на света

В края на 2018 година бившият министър на Държавна сигурност на Грузия Игор Гиоргадзе заяви, че в Лабораторията по-известна като Лугар Център в Грузия , възможно се провеждат експерименти над хора.

Тогава той предостави данни за смъртта по неизвестни причини на десетки грузинци от двата пола, подложени на лечение за хепатит С.

В лабораторията няма разследване на причините за смъртта им.

„В Лугар Център се провеждат експерименти с най-опасните заболявания, като туларемия, нетипична форма на чума, антракс“, обясни Игор Никулин, бивш член на Комисията на ООН за биологични и химически оръжия.

» Данните за април и август 2016 година: през месец април умират 30 човека, през август още 13. 

Недоумение предизвиква и фактът, че в графата «причина за смъртта е записано «неизвестна».

Никакви разследвания по изясняване на тази смъртност не са извършвани»,- казва бившият директор на грузинското разузнаване.

 

Според него това не повишава сигурността, а напротив, влошава епидемиологичната ситуация в региона.

Следователно в рамките на ОДКБ трябва да се отървем от това, „да укрепим нашия Санпрнадзор» » Роспотребнадзор “, както правеше това Съветският съюз.

По отношение на биологичните, както и ядрените оръжия, трябва да се изхожда от потенциала на противника, а не от добрите или лошите намерения.
Ако се създаде инфраструктура близо до нашите граници, тогава съществува потенциална заплаха.
В САЩ е патентован (патент номер 8967029) дрон за разпространение на заразени насекоми във въздуха. За инфекция с какво? Треска Зика, предавана от комари? Въпросът остава открит.

 

При цялото безумие на биологичната война, експериментите в тази посока все още са в ход.
Оттук и популярната версия, че следи от COVID-19 водят до американската лаборатория.
Въпросът не е непременно злото намерение на американските генерали, които отглеждат инфекция в епруветките си, за да убият вечния си враг — Русия.

Достатъчно е желанието им да контролират биологичните заплахи с помощта на напреднала наука.
Фактът на подобни експерименти вече е опасен.
В крайна сметка винаги има опасност от изтичане. И за създателите на вируси също. Хилядите американци, убити от COVID-19 — това не е ли това доказателство?

Разработването на биологично оръжие или на това, което може да стане такова е забранено от международна конвенция.

Но за да работи забраната е необходима сила, която да може да привлече към отговорност нарушителят на забраната.

Китай винаги е стоял настрана от този въпрос, докато си сътрудничи със САЩ и провежда собствени разработки.
Но коронавирусът промени всичко.
По-точно помощта, която Русия започна да оказва на нуждаещите се страни в отговор на искането им.

Десетки самолети бяха изпратени на помощ в Италия, после Сърбия, в Босна и Херцеговина . А сега Франция и Южна Африка молят за помощ, тестове се изпращат в Беларус … Русия се превърна в спешна помощ или пожарна, която се опитва да гази пожарите на епидемията.

Лошото е не дори в това, че това са американски военни лаборатории.

Всъщност те са частни. Дори Тръмп всъщност не знае какво правят там.

Сега трябва да принудим американците да подпишат споразумение за всеобхватен контрол.
Защото конвенцията за биологичното оръжие е само декларация.

От 90-те години се водят преговори за определяне на механизъм за контрол. През 2001 година подписахме окончателния меморандум, но американците и британците напуснаха този процес.
И сега трябва да се опитаме да го довършим ”, заяви Игор Никулин, бивш член на Комисията на ООН за биологични и химически оръжия пред «Октагон».

В такава ситуация Русия може да повдигне темата за американските биолаборатории около нейните граници по съвсем различен начин.
Така както не можеше по-рано.
Да се повдигне въпрос в ООН, да се преразгледа международното право по този въпрос към по-голямо равновесие и да се разчита на подкрепата не само на Китай, но и на други държави, засегнати от епидемията.
И ако преди всъщност не се вслушваха в Русия, сега е време всички да се вслуша. Светът е достатъчно уплашен. Страните, засегнати от коронавирус, сами ще искат да изключат повторение на пандемията.

Ако, за да се промени картината на света, ще е необходимо директно да се обвини САЩ за участие в създаването на COVID-19, тогава това трябва да се направи.

Отказвайки да ограничи експериментите в затворени биологични лаборатории, Вашингтон рискува да стане глобален аутсайдер

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Продължаваме да следим обстановката и развитието на ситуацията очаквайте подробности.

Източник: Октагон

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...